Ειδήσεις

Βρούτσης από Λάρισα για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος: «Προτεραιότητα ο αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα»

Για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος ΔΕΗ 2024 ενημέρωσαν σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησανστην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Στη Συνέντευξη Τύπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του Γύρου από τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, αναφέρθηκαν αναλυτικά οι διαδρομές και τα σημεία ενδιαφέροντος, ενώ ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των Παράλληλων Δράσεων, που απευθύνονται στους απλούς φιλάθλους.

Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι των περιοχών από όπου διέρχεται ο Γύρος, καθώς και οι εκπρόσωποι όλων των θεσμικών φορέων που εμπλέκονται με τη διοργάνωση.

«Είμαστε σε μια Ολυμπιακή χρονιά», σημείωσε ο κ. Βρούτσης. «Κάθε φορά που έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι μόνο, πρέπει να θυμόμαστε εμείς οι Έλληνες πόσο περήφανοι και συγκινημένοι θα πρέπει να είμαστε και πόσο θα πρέπει να αναβαθμίσουμε τον αθλητισμό στη χώρα μας. Αυτό θα πρέπει να αποτελεί την προτεραιοποίηση του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

«Το ποδήλατο εκτός από ένα μέσο αθλητισμού, είναι και τρόπος ζωής. Έχουμε χρέος να το “χτίσουμε” και στην πατρίδα μας», δήλωσε ο κ. Κουρέτας και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ασφαλής λωρίδα για ποδήλατα και στις δύο πλευρές των παραδρόμων της Μεσοράχης.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 εκκινεί το αγωνιστικό του πρόγραμμα στις 15 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου την προηγούμενη μέρα (14 Μαΐου) θα έχει γίνει η επίσημη παρουσίαση των 20 ομάδων και των 120 αθλητών, σε μία εκδήλωση που θα πλαισιωθεί από πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης – με επίκεντρο τον Λευκό Πύργο – και μέχρι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Back to top button
Close
Close