Τρίκαλα
Γιόρτασαν το Πάσχα οι Τρικαλινοί – Πήραν … φωτιά οι σούβλες για το ψήσιμο του οβελία
Με σύμμαχό τους της καλοκαιρία Τρικαλινοί ξεκίνησαν από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα το ψήσιμο του οβελία όπως ακριβώς το επιβάλλει το έθιμο της ημέρας.
Οι ψησταριές σε γειτονιές της πόλης αλλά κυρίως στα περίχωρα του νομού, χωριά και παράλια, πήραν τη θέση τους και… ζεστάθηκαν από νωρίς για να «υποδεχθούν» τις σούβλες. Αρνί, κοκορέτσι και κεμπάπ καθώς και διάφορα άλλα εδέσματα απαρτίζουν το πασχαλινό τραπέζι, ενώ το κέφι αναμένεται να «ανάψει» με την ώρα και την πρώτη πρόποση.
Φυσικά, τα social media «πλημμύρισαν» με σχετικές φωτογραφίες, όπου ο καθένας σχεδόν έσπευσε να αναρτήσει τα… επιτεύγματά του στο σούβλισμα.