Τρίκαλα

Το 29ο Συνέδριο της Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής στην Καβάλα,παρουσία του επιστημονικού προσωπικού των Τρικάλων.

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (ΕΕΚΠΠΥ) πραγματοποίησε το 29ο Συνέδριό της,από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017, στην πόλη της Καβάλας, με συνδιοργανωτές τον δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τη Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή του δήμου Καβάλας.

Το Συνέδριο υποστηρίζεται επίσης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Airotel Galaxy.

Στη δορυφορική δραστηριότητα της 14ης Σεπτεμβρίου προβλέπονται επιστημονικές εκδηλώσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό της πόλης με στόχο να έλθουν σε επαφή με την Κοινωνική Παιδιατρική γονείς, ιατροί και άλλα υγειονομικά επαγγέλματα, εκπαιδευτικοί και λοιποί φορείς κοινωνικής δικτύωσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιδί και την οικογένεια.

Ενώ από πλευράς Θεσσαλίας παραβρέθηκε σύσσωμο το Επιστημονικό προσωπικό και συγκεκριμένα οι Νίκος Σκεντέρης,Στέφη Κωστοπούλου,Φανή Σακκά,Ελένη Πολύζου,Μ.Ευθυμίου,Μ.Ρέντα με επιστημονικό πρόγραμμα για θέματα ΚΑΡΠΑ, όπως η χρήση του γενεογράμματος ως εργαλείο διερεύνησης του οικογενειακού πλαισίου και υπηρεσίες κοιν. παιδιατρικής . Mετά την επιτυχία του 28ου Συνεδρίου στα Τρίκαλα στο Αναντι Resort η επιστημονική ομάδα των Τρικάλων βρέθηκε στην όμορφη Καβάλα για να ενημερωθεί για ένα επίσης επίκαιρο θέμα .

Το κεντρικό θέμα του 29ου Συνεδρίου ήταν:«Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στη νέα εποχή: ανάγκες υγείας και ψυχοκοινωνικής ευεξίας» έχει ως επίκεντρο το κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την οικογένεια, ένα θεσμό που διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή. Στόχος των συνέδρων και των διοργανωτών είναι η προβολή καλών πρακτικών και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με στόχο τη διατήρηση της κυτταρικής αυτής δομής θαλερής, έτσι ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την Ελληνική κοινωνία.

 

Back to top button
Close
Close