MUST Read

Ο Τρικαλινός ταξιτζής και η «έκπτωση μεθυσμένου»

 

Μεγάλη αναστάτωση –και ακόμα μεγαλύτερη καζούρα– έφερε στα Τρίκαλα η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, να μειωθεί το κόμιστρο των ταξί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, για να επιστρέφουν λέει «ασφαλείς» οι μεθυσμένοι στα σπίτια τους. Κι εκεί που περιμέναμε να δούμε πιλότους στα Τρίκαλα, είδαμε εκπτώσεις στα ταξί.

Ο Τρικαλινός ταξιτζής δεν άντεξε. «Δηλαδή εγώ να κάνω τον οδηγό του μεθυσμένου, και να πληρώνομαι σαν να είμαι αστικό;» έλεγε στην πιάτσα, με ύφος αγανακτισμένου Σουπερμαν χωρίς ταρίφα. «Άμα είναι έτσι, να το πάμε αλλιώς. Να φτάσει το ποτό 30 ευρώ το ποτήρι, να μην πίνει κανείς, κι εγώ να πάρω επιδότηση ησυχίας!»

Σταυροκοπιόταν κι έλεγε στην παρέα του: «Κι εγώ είχα ιδέες, αλλά ντρεπόμουν να τις πω». Τελικά, φαίνεται πως τα μόνα σίγουρα πράγματα στην Ελλάδα είναι η εφορία, οι κακοτεχνίες στα έργα, και το ότι όταν πίνεις πολύ, κάποιος άλλος την πληρώνει. Συνήθως, ο ταξιτζής.

Back to top button
Close
Close