MUST ReadΕπιχειρείν

3  Αποφάσεις που θα Προστατέψουν την Επιχείρησή σου

 

Η ομαλή και ασφαλής λειτουργία μιας επιχείρησης, είναι το θεμελιώδες βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία της. Κοιτάζοντας ωστόσο από μια σφαιρική ματιά, είναι εύκολο να παρατηρήσουμε ότι ο επιχειρηματικός κλάδος, και η επιτυχία σε αυτόν, απαιτεί πολλές και προσεκτικές κινήσεις, κρίσιμες αποφάσεις με ισχυρό αντίκτυπο, και ενδελεχή σχεδιασμό. Χωρίς να μπορεί να τεθεί εξ’ολοκλήρου εκτός τραπεζιού, ο παράγοντας της τύχης.
Η πλοήγηση μέσα σε αυτό το πολυσύνθετο τοπίο, γίνεται ευκολότερη, με την αναζήτηση καθοδήγησης και συμβουλών προς άμεση εφαρμογή. Και αυτό το σκοπό εξυπηρετεί το σημερινό μας άρθρο, που έρχεται να παραθέσει τρεις κρίσιμες αποφάσεις που μπορούν να καθορίσουν το μέλλον της επιχείρησής σου, σχετιζόμενες με το κομμάτι της ασφάλειας.

 

  • Νομική Κατοχύρωση 

 

Με την ανταγωνιστικότητα στην αγορά να βρίσκεται σε τόσο υψηλά επίπεδα, το τελευταία πράγμα που θα θέλατε θα ήταν να αφήσετε τα δημιουργήματά σας αφύλακτα.
Η νομική κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων, ξεκινά πρώτα από όλα με την επίσημη καταχώρηση των στοιχείων που είναι συνδεδεμένα με το brand σας και το κάνουν ευρέως αναγνωρίσιμο. Δηλαδή η ονομασία, το logo, και τα εμπορικά σήματα όπως σύμβολα, και οι λέξεις ή οι φράσεις που συνδέονται με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. 

Με αυτό τον τρόπο, είστε νομικά προστατευμένος, και αποτρέπετε άλλους από την καταχρηστική αντιγραφή τους και τη μη εξουσιοδοτημένη αναπαραγωγή/διανομή. 

 

  • Ενίσχυση της Κυβερνοασφάλειας

 

Ο σύγχρονος ψηφιακός κόσμος και οι αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει, συνοδεύονται δυστυχώς και με τον κίνδυνο των κακόβουλων επιθέσεων, με στόχο είτε την άμεση υποκλοπή πληροφοριών, είτε της καταστροφής των συστημάτων σας. Επομένως, έρχεται στο προσκήνιο η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής κυβερνοασφάλειας, που θα προστατεύει την επιχείρησή σας και θα διασφαλίζει την ανθεκτικότητά της στον κυβερνοχώρο. Ανάλυση κινδύνων, καθορισμός των προδιαγραφών ασφαλείας, και προγράμματα ελέγχου και αξιολόγησης ασφαλείας. Μέσα από εργαλεία όπως firewalls, antivirus, τα λογισμικά παρακολούθησης δικτύου, αλλά και η εκπαίδευση των εργαζομένων για τον τρόπο αντίδρασης σε ενδεχόμενες επιθέσεις, είναι μερικά από τα απαραίτητα συστατικά. Εάν στην επιχείρησή σας δεν προβλέπεται η πρόσληψη του κατάλληλου επαγγελματία, μπορείτε απλά να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως η F SOCIETY.

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο τα “τείχη προστασίας” θα πρέπει να ανανεώνονται. Γι αυτό και η επένδυση στην κυβερνοασφάλεια, είναι αδιάκοπη. 

 

  • Χώρος Δραστηριοποίησης

 

Και τέλος, περνάμε σε μία απόφαση με πιο απτή φύση, αφού έχει υλική υπόσταση. Είναι λογικό μετά από ένα χρονικό διάστημα, να αναζητήσετε ένα χώρο για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων της επιχείρησής σας. Είτε έχετε την ευελιξία να δημιουργήσετε εκ του μηδενός το δικό σας χώρο, είτε αναζητήσετε μια προσωρινή συστέγαση με υπάρχουσα βιομηχανία, και στις 2 περιπτώσεις, η επιλογή ενός κτιρίου με μεταλλικό σκελετό, εγγυάται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την ασφάλειά σας. Και αυτό γιατί, όπως σας ενημερώσουν και εκτενέστερα τα ειδικά τεχνικά γραφεία και η Βουτσαδάκης ΑΒΕΤΕ, οι ιδιότητες του χάλυβα, καθιστούν τα κτίρια με μεγάλη αντοχή τόσο στο χρόνο, όσο και σε ακραίες καιρικές συνθήκες και φαινόμενα. Αυτό, διασφαλίζει πρώτα από όλα την ασφάλεια των εργαζομένων εντός αυτών (δίνοντας στο θέμα και μία ηθική διάσταση), και σε συνέχεια τη διάρκεια ζωής του κτιρίου και την εξοικονόμηση πόρων της ενδεχόμενης αποκατάστασής του. 

Back to top button
Close
Close