MUST Read

Όσο και να μην κάνει κλικ φέρνει ζωή στην ύπαιθρο

Μπορεί το κυνήγι ως δραστηριότητα να μην αρέσει σε όλο τον κόσμο, όμως από την άλλη είναι πολλοί οι φανατικοί του φίλοι, ο οποίοι με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, ξεχύνονται ανά παρέες στην ύπαιθρο δίνοντάς της με την παρουσία τους μία παροδική ζωντάνια, την οποία έχουν ανάγκη οι λιγοστοί της κάτοικοι που έμειναν ξανά μόνοι με τη λήξη του καλοκαιριού. Εξάλλου, μετά το κυνήγι, οι περισσότερες παρέες συνηθίζουν να επισκέπτονται κοντινά χωριά για το μοίρασμα των θηραμάτων και τοπικά καταστήματα εστίασης για φαγητό, κουβέντα και ξεκούραση!
Τα αγριογούρουνα
Με τους καλύτερους οιωνούς και με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για εξαιρετικά επίπεδα στον αριθμό των θηραμάτων σε όλη την επικράτεια ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος, σύμφωνα με την Ε’ ΚΟΗ.
Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της παραδέχεται ότι ειδικά όσον αφορά στον αγριόχοιρο σε πολλές περιοχές, μεταξύ αυτών και στην Ήπειρο, υπάρχει υπερπληθυσμός, σε αριθμούς μάλιστα πολύ μεγαλύτερους από τη φέρουσα ικανότητα των περιοχών, για την κάλυψη των αναγκών τροφής των ζώων. Όπως αναφέρει, για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, η κυνηγετική οικογένεια σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Δασικές υπηρεσίες προχώρησε στη σύσταση συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων από τις καλλιέργειες, που έκαναν στοχευμένες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Back to top button
Close
Close