Τρίκαλα

Όλο και περισσότεροι έξαλλοι πολίτες στα Τρίκαλα, “σοκαρισμένοι” με τις επιπρόσθετες χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Την εποχή της κρίσης η ΔΕΗ αυξάνει τα τιμολόγιά της προσθέτοντας ένα σωρό εισφορές που κανείς δεν ξέρει σε ποιων τις τσέπες πάνε. Αν παρατηρήσει κανείς την τιμολόγηση θα δει ότι έχουν προστεθεί ποσά τα οποία δεν είναι δουλειά του καταναλωτή να τα πληρώνει αλλά του κράτους.

Παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος παραμένει η ίδια, όπως ομολογεί ακόμα και η ίδια η Επιχείρηση, οι λογαριασμοί είναι απίστευτα επιβαρημένοι με εκατοντάδες ευρώ, απόρροια άλλων χρεώσεων και φόρων…   Αποτέλεσμα; Το τελικό ποσό να βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, οι καταναλωτές να βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του και η ΔΕΗ να είναι ένα βήμα από την χρεοκοπία, αφού τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την επιχείρηση ανέρχονται σε 2,6 δισ. ευρώ!   Τραγικές για τον μέσο καταναλωτή είναι οι αυξήσεις στη χρέωση ενέργειας αλλά και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Συνολικά από το 2010 ως και το πρώτο εξάμηνο του 2016 η χρέωση ενέργειας έχει αυξηθεί κατά 49%, ενώ από το 2005 ως το 2015, η αύξηση φθάνει στο 157% και είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη.

Χαρακτηριστική περίπτωση Τρικαλινού καταναλωτή της ΔΕΗ με τις πρόσθετες χρεώσεις τις οποίες πέρα από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι υπαίτιος καλείται με έναν πενιχρό μισθό να καλύψει τα οικονομικά ανοίγματα Κράτους και Εταιρίας με τις φοροχρεώσεις 

Ο μισός λογιαριασμός είναι φόροι και τέλη Το 42% ενός λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι φόροι και τέλη, το 4% αφορά στη χρέωση για τα δίκτυα και το 56% είναι το έσοδο των εταιρειών προμήθειας, σύμφωνα με μελέτη των οίκων Ipsos, London Economics και Deloitte για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανακοινώθηκε πρόσφατα και καλύπτει την περίοδο 2010-2015.

Οι έξτρα χρεώσεις έγιναν πολύ πιο εμφανείς στους νέους αναλυτικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έδωσαν στον καταναλωτή την ευκαιρία να συνειδητοποιήσει τι και πόσα πληρώνει για τους φόρους, τα τέλη, υπέρ του Δήμου, της ΕΡΤ και μία σειρά από άλλες χρεώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πάντως σχετικές με την ηλεκτρική ενέργεια.

χζ

Back to top button
Close
Close