MUST Read

Όλα από την αρχή-Τα «κουβαρνταλίκια» έχουν και ένα όριο

Η τραγωδία των Τεμπών, όπως είναι φυσικό κι αναμενόμενο, πήγε πολλά πράγματα πίσω. Μεταξύ αυτών, πρώτον, τις … εκλογές – με τα σενάρια να οργιάζουν και οι «στοιχηματζήδες» να διαμορφώνουν τις … αποδόσεις – και δεύτερον, την ανακοίνωση της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού.

———————————————————————————————————————————————-

Επικοινωνία…

Κι είναι λογική η μετάθεση της ανακοίνωσης του. Γιατί υπάρχει κίνδυνος «να πάει άπατη» – επικοινωνιακά φυσικά – αν γίνει τώρα κοντά. Είναι γνωστό πως γι΄ αυτή την κυβέρνηση η επικοινωνία είναι περίπου ισόβαθμη με την πολιτική – άπαγε της βλασφημίας. Κανονικά προβλέπεται η αύξηση να ισχύσει από την 1η Μαΐου. Και σε μη εκλογική χρονιά η ανακοίνωση γίνεται λίγες ημέρες πριν από την πρωτομαγιά. Όμως η εκλογική ασάφεια (;) και η τραγωδία αλλάζουν τα δεδομένα. Και δεν αλλάζουν μόνο τα χρονικά δεδομένα, αλλά και τα … οικονομικά!

… και πολιτική

Ας είμαι πιο σαφής: το κυρίαρχο σενάριο στη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων ήθελε τον κατώτατο μισθό να διαμορφώνεται στα 770 ευρώ το μήνα. Η τραγωδία όμως άλλαξε τα πράγματα – έγιναν πιο επικίνδυνα για την κυβέρνηση. Όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού. Φαίνεται πως η κατάσταση ενδεχομένως να είναι καλύτερη για όσους από τους εργαζόμενους περιμένουν την αύξηση. Συζητείται, λοιπόν, ο νέος κατώτατος να «γράψει μπροστά» τον αριθμό 8, έστω και οριακά – δεν χάλασε ο κόσμος. Κάτι σαν 802 ευρώ τον μήνα. Να σας θυμίσω ότι προσφάτως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο κατώτατος για να έχει καλύψει στοιχειωδώς το κύμα της ακρίβειας πρέπει να είναι τουλάχιστον 880 ευρώ το μήνα. Τα «χουβαρνταλίκια» έχουν και ένα όριο.

Ιδωμεν…

Back to top button
Close
Close