People

Χρήστος Νέζος , ταξιδεύει μαζί σας από τη συχνότητα του Μega

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΖΟΣ

Tον γνωρίζουμε πολλά χρόνια μέσα από την συχνότητα του Mega. Με την συμμετοχή στα πρωινά προγράμματα του σταθμού αλλά και στα μεγάλα show που έγραψαν ιστορία. Δημοσιογράφος και παρουσιαστής, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μαζί με τους καλεσμένους του, σε μια εκπομπή που έχει ως επίκεντρο τη μουσική. Στην περσινή επιτυχημένη έναρξη του «Μύλου των Ξωτικών» στην πόλη μας, ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Μιλάμε βέβαια για το αγαπημένο παιδί της τηλεόρασης, τον Χρήστο Νέζο, ο οποίος όπως πάντα μας κερδίζει με την απλότητά του, την αφοπλιστική του ειλικρίνεια και μοιράζεται τις σκέψεις του μαζί μας.

Είμαστε σε μια περίοδο που όλα κρίνονται και όλα αμφισβητούνται. Τι είναι αυτό που κάνει την εκπομπή σας να ξεχωρίζει και έχει πάρει το πράσινο φως για άλλη μια χρονιά από το Μεγάλο κανάλι.
Νομίζω η αυθεντικότητά της και η σταθερή προσήλωσή της στο σκοπό της. Η ψυχή της εκπομπής είναι οι άνθρωποι της μουσικής. Δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό. Και το κοινό ξέρει τι να περιμένει από την εκπομπή μου. Για αυτό και με έχουν και μας έχουν αγκαλιάσει μαζί με το Mega, με την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια.
Πως βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική τηλεόραση; Ως δημοσιογράφος & παρουσιαστής πιστεύεται ότι πρόκειται για κρίση αξιών;
Είναι πολύ δύσκολη χρονιά για την ελληνική τηλεόραση, κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Η οικονομική κρίση πάντα φέρνει ανακατατάξεις, επαναπροσδιορίζει πράγματα, επαναπροσδιορίζει ακόμη και αξίες και ανθρώπους. Ότι συμβαίνει στην κοινωνία μας, ότι συμβαίνει στο σπίτι μας, συμβαίνει και με τον κόσμο της τηλεόρασης. Δεν λένε όμως ότι μετά από κάθε δυσκολία, έρχεται κάτι καλύτερο; Πιστεύω πολύ σε αυτό, προσπαθώ να μην χάνω την αισιοδοξία μου. Αν το κάνουμε αυτό θα πάψουμε αυτομάτως να είμαστε δημιουργικοί.

Ποιό είναι το μυστικό και όλα τα πρόσωπα της μουσικής σκηνής- και όχι μόνο- σας εμπιστεύονται και δημιουργείτε μοναδικές συνεντεύξεις.
Δεν υπάρχει μυστικό. Ξέρουν ποιος είμαι, γνωρίζουν το προιόν της δουλειάς μου, γνωρίζουν την αγάπη μου για τη μουσική και αυτομάτως έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας, μια σχέση εμπιστοσύνης. Αισθάνομαι πολύ τυχερός γιατί έχω κάνει συνεντεύξεις με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, είτε είναι τραγουδιστές, είτε είναι συνθέτες. Έχω μιλήσει ακόμη και με ανθρώπους που θεωρούνται στον χώρο μας, δύσκολοι επικοινωνιακά, δύσκολοι στο να δίνουν συνεντεύξεις. Αυτό εμένα μου δίνει μεγάλη χαρά. Νιώθω κάθε φορά σαν ένα μικρό παιδί που ανακαλύπτει τον κόσμο!
Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχετε κάνει για την δουλειά;
Α! Η απάντηση είναι κοινή για κάθε άνθρωπο της τηλεόρασης. Η μεγαλύτερη θυσία είναι η απώλεια του ελεύθερου χρόνου. Δεν παραπονιέμαι όμως. Ότι έχασα σε ξεκούραση το κέρδισα με την πληρότητα που μου έδωσαν οι άνθρωποι και τα ταξίδια που έκανα.
Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και γνωρίζοντας μέρη ,ανθρώπους και νοοτροπίες, τι σας έχει εντυπωσιάσει περισσότερο;
Στην Ελλάδα, σε κάθε μου ταξίδι ανακαλύπτω και κάτι διαφορετικό. Μπορεί να έχω πάει για παράδειγμα τουλάχιστον πέντε φορές στην Ρόδο ή στην Κρήτη και κάθε φορά να βρίσκω άλλα πράγματα για να με εντυπωσιάσουν. Και τώρα μπορώ να πω με σιγουριά πως πέρα από τις φυσικές ομορφιές, οι άνθρωποι είναι εκείνοι που με καθηλώνουν πολλές φορές. Με την απλότητά τους, το χιούμορ τους, με την ψυχή τους, αυτή την ψυχή που έχουμε στη χώρα μας και που εύχομαι να μην την χάσουμε και ποτέ!

Ποιον διάσημο καλεσμένο από τις εκπομπές σας θα παίρνατε μαζί σας διακοπές?
Μου βάζετε δύσκολα! Αγαπώ τόσους πολλούς που δεν θέλω να τους αφήσω παραπονεμένους!
H γνωριμία με την πόλη μας έγινε πέρυσι με την έναρξη του ‘Μύλου των Ξωτικών’ τα Χριστούγεννα .Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά;
Κεραυνοβόλος! Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην Αθήνα για να με επισκεφτούν και να μου το προτείνουν ο αντιδήμαρχος και οι άνθρωποι των τοπικών φορέων, είπα αμέσως το ναι. Και θα έχει διάρκεια αυτός ο έρωτας, νομίζω πως θα εξελιχθεί σε σχέση ζωής. Αγαπώ την πόλη, τις μυρωδιές της, τους κατοίκους της, την ομορφιά της τη ενέργεια που βγάζει! Και φέτος τα Χριστούγεννα, θα είμαστε και πάλι μαζί, αυτό το υπόσχομαι!
Ποιά είναι τα προσωπικά σας σχέδια για τη νέα αυτή δύσκολη ομολογουμένως χρονιά;
Μεγαλόπνοα και μακροπρόθεσμα σχέδια είναι η αλήθεια πως δεν κάνω ποτέ. Θα συνεχίσω με την παρουσία μου στο «Πρωινό mou» μαζί με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα, όπως επίσης και τα ταξίδια μου με το «Ταξιδεύοντας» στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Με πολύ ενδιαφέροντες καλεσμένους, με πολλές εκπλήξεις και ανατροπές!

Εditor Aλεξάνδρα Τάμπου

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
Close
Close