Τρίκαλα

Τα έργα και οι ημέρες Γιαλιά στα Τρίκαλα Ήταν πρόεδρος του ΑΟΤ απο το 2015 έως το 2017

Ο Χρήστος Γιαλιάς μπήκε στην ζωή μας τον Αύγουστο του 2015. Πικαρισμένος από την άρνηση του Δημάρχου Ελευσίνας να μετονομάσει το γήπεδο της πόλης σε «Γεώργιος Γιαλιάς» προς τιμήν του πατέρα του αλλά και δυσαρεστημένος από κάποιες άλλες αποφάσεις της Δημοτιής Αρχής αποφασίζει να πάρει την ομάδα από την πόλη.Sportrikala.gr

Με παρότρυνση του τότε προπονητή της ομάδας του Πανελευσινιακού Γιώργου Βαζάκα αλλά και του συνεργάτη του Ευρυπίδη Τσιμπανάκου βρέθηκε στα Τρίκαλα για συζητήσεις με τον Ερασιτέχνη που είχαν πάρει την ομάδα από τον Χάρη Κουτσούρη και αναζητούσαν επενδυτή.

Βρέθηκε στο γήπεδο (κεντρική φωτό), τα βρήκε με τον Ερασιτέχνη, συναντήθηκε με τον τότε Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου και μέσα σε μία νύχτα κατέβασε το λεωφορείο του Πανελευσινιακού στα Τρίκαλα με ποδοσφαιριστές (ανάμεσα τους Κουσκουνάς, Ριζογιάννης, Νιάρος), προπονητές (Βαζάκας, Βάντσικ, Καλιτζάκης), μασέρ και φροντιστές!!!

Έδιωξε τον Βαζάκα στο ημίχρονο!!!

Η σεζόν ξεκινά με ενθουσιασμό αλλά ο Γιώργος Βαζάκας δεν μακροημερεύει στον πάγκο της ομάδας. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της περιόδου 2015-16 τα Τρίκαλα χάνουν στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι και στον επαναληπτικό έρχονται ισόπαλα 0-0 στο στάδιο και αποκλείονται. Στο ημίχρονο του αγώνα εκείνου ο Γιαλιάς είχε κατέβει στα κάγκελα κάνοντας παρατηρήσεις τον Βαζάκα για τον τρόπο που έπαιζε και εκείνος από ευθιξία παραιτήθηκε στο τέλος του αγώνα «Με τον Βαζάκα παίζαμε κουτσό» δήλωνε μετά ο Γιαλιάς!

Αλλαγές προπονητών, κόντρα με Κούγια και 3η θέση

Μετά τον Βαζάκα ο Γιαλιάς προσέλαβε αρχικά τον Κώστα Παναγόπουλο και μετά τον Γιώργο Μαραντά για να τελειώσει την σεζόν με τον Σταύρο Ψιμουλάκη οποίος ήταν και εκ των αγαπημένων του φίλων και στενός του συνεργάτης. Η ομάδα τερμάτισε 3η πίσω από ΑΕΛ και Κέρκυρα που πήραν το εισιτήριο της ανόδου για την μεγάλη κατηγορία.Sportrikala.gr

Η χρονιά κύλησε με αρκετό κόσμο στο γήπεδο, ο ΑΟΤ έπαιξε καλή μπάλα κατά διαστήματα και στα χάι λάιτ της σεζόν ήταν η κόντρα του με τον Κούγια για τον οποίο είπε μετά την σπουδαία νίκη των Τρικάλων με 3-0 στο στάδιο: «Βρε τακουνάκια, βρε κοντέ, βρε πουθενά, βρε λαμόγιο του ποδοσφαίρου. Έφαγες 3 αντί για 7 και μιλάς. Αδειοδότηση δεν θα πάρεις νόμιμα τουλάχιστον και το ξέρεις. Να το πεις. Γιατί δεν το λες; Έχω εμπιστοσύνη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Ήμαρτον σταμάτα να μιλάς».

Θρυλική και η φωτό του με μία μπανάνα που έγραφε πάνω «Κούγιας» με τον οποίο βέβαια αργότερα αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις του και τα τελευταία χρόνια ήταν και νομικός σύμβουλος του.

Η φωτό με Ψιμουλάκη στην πισίνα!!!

Η σεζόν 2016-2017 ξεκίνησε με την επική φωτό του με τον Σταύρο Ψιμουλάκη στην πισίνα της βίλας του στην Μάνδρα πους σηματοδοτούσε την συνέχιση στης συνεργασίας των δύο πλευρών ενώ στην πισίνα έγινε και η παρουσίαση των νέων παικτών της σεζόν.Sportrikala.gr

Ο Σταύρος Ψιμουλάκης έφυγε πριν ξεκινήσει η σεζόν και τον διαδέχτηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης, για λίγο ο Αλέκος Βοσνιάδης και η σεζόν τελείωσε με τον Περικλή Αμαντίδη στον πάγκο να κάνει μία τρελή κούρσα και την ομάδα να τερματίζει στην 5η θέση παίζοντας και πάλι πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Ο Γιαλιάς εν των μεταξύ μας απασχόλησε εκείνη την χρονιά με διάφορα περιστατικά όπως αυτό στις Σέρρες, με τον Κουρμπανά στο στάδιο και γενικότερα με δηλώσεις του και ατάκες του που σχολιαζόταν ποικιλοτρόπως.

Η αποχώρηση

Το καλοκαίρι του 2017 ο Χρήστος Γιαλιάς υλοποιεί την απόφαση που είχε πάρει λίγους μήνες νωρίτερα για αποχώρηση από την ομάδα και την οποία μεταβίβασε στον Δημήτρη Μπαταγιάννη λέγοντας: «Η μεταβίβαση θα γίνει απόλυτα νόμιμα από την εταιρία μου, την Farm Katerina στην εταιρία του Μπαταγιάννη.Ακόμη και όταν ήρθα πλήρωσα 129.000 ευρώ και χάρισα αλλά 150.000 στο δήμο. Σας έχω φέρει 3 πολυεθνικές οι οποίες προσφέρουν στα φιλόπτωχα ταμεία. Θέλω να συνεχίσω να έρχομαι για καφέ. Δεν είμαι λαμόγιο. Μέχρι 15 Ιούνη έχω τις μετοχές. Θα έρθω να τελειώνω με τους παίκτες και θα παραδώσω την ομάδα με μηδενικό χρέος.
Θα αφήσω τα γραφεία, το λεωφορείο, το υλικό. Ένα ευρώ δεν παίρνω για την ομάδα. ».

Η βάπτιση στην Ελάτη

Τον Σεπτέμβριο του 2021 τέλεσε το μυστήριο της βάπτισης της κόρης του στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στην όμορφη Ελάτη. Νονοί ήταν η Σία Κούρεντα και ο σύζυγός της πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων Άκης Αναστασίου, που χάρισαν στην όμορφη μικρή το όνομα Χριστιάνα. Καλεσμένοι στην βάπτιση τα μέλη του ερασιτέχνη ΑΟΤ, που διατηρούν πάντα άριστη σχέση, Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, αλλά και άνθρωποι της πολιτικής, όπως ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα και πολλοί ακόμη άνθρωποι της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.Sportrikala.gr

Η προσπάθεια επανόδου

Το καλοκαίρι του 2022 και μετά από την καταστροφική σεζόν των Τρικάλων στην SL 2 ο Χρήστος Γιαλιάς βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο για επιστροφή στον διοικητικό θώκο της ομάδας. Είχαν προηγηθεί κάποιες προσπάθειες του να σώσει την ομάδα, είχε μάλιστα στείλει και τον Σταύρο Ψιμουλάκη σε ένα ματς να καθίσει στον πάγκο αλλά από τον έλεγχο των οικονομικών αποφάσισε να κάνει πίσω δηλώνοντας: “Πριν καν τελειώσει η χρονιά του ΑΟ Τρίκαλα στην SL2 εξέφρασα ανοικτά την πρόθεσή μου να εμπλακώ διοικητικά με την ομάδα. Όπως όφειλα, προχώρησα στις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθούν οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ που θα έβρισκα μπροστά μου. Οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν πως εκτός από το ban του ποδοσφαιριστή Περλιέσι, εκκρεμεί ακόμη ένα ποσό της τάξεως των 108.000 ευρώ στην ΕΠΟ για πρόστιμα, απλήρωτες διαιτησίες κτλ. Η αλήθεια είναι ότι με την επαφή που υπήρξε με τον Ηλία Αϊβάζογλου, είχαμε μια θετική εικόνα αλλά όπως βλέπω προκύπτουν και άλλες οφειλές. Δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω και πάλι οφειλές τρίτων όπως αποδεδειγμένα έκανα στο παρελθόν. Θα ήμουν ανοικτός μόνο σε περίπτωση που βρεθεί ένας συνοδοιπόρος. Ένας άλλος επιχειρηματίας όπως για παράδειγμα ο κ. Βαγγέλης Πλεξίδας έτσι ώστε να αναλάβουμε μαζί την εκκαθάριση των οφειλών και να οδηγήσουμε τον ΑΟΤ εκεί που αξίζει! Γνωστοποιώντας την πρόθεσή μου για εμπλοκή μου στον ΑΟ Τρίκαλα, είχα θέσει κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες κατανοώ ότι δεν γίνεται να υλοποιηθούν την δεδομένη χρονική στιγμή, όπως για παράδειγμα η ολοκληρωτική ανακατασκευή στο Δημοτικό Στάδιο, παρά τις καλές προθέσεις Δήμου και Περιφερειας. Παράλληλα με προβληματίζει το θολό τοπίο στα οικονομικά της ομάδας όπως και το γεγονός πως δεν γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται.

Παρ’όλα αυτά, επειδή τη δεδομένη χρονική στιγμή δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και υλοποιώ μια μεγάλη επένδυση στον ν. Τρικάλων, θα είμαι κοντά στον ΑΟ Τρίκαλα (χορηγικά) αλλά κυρίως θα στηρίξω την προσπάθεια των συνεργατών μου οι οποίοι ηγούνται του Τμήματος μπάσκετ με απωτερο σκοπό την υγιή ανάπτυξη του αθλήματος στα τμήματα υποδομής και την ανέλιξη με σωστές βάσεις σε υψηλότερες κατηγορίες”.Το καμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε απανθρακωμένος ο επιχειρηματίαςΤο καμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε απανθρακωμένος ο επιχειρηματίας

Η επένδυση που δεν προχώρησε

Η επένδυση στην οποία αναφερόταν ο Χρήστος Γιαλιάς την οποία θα έκανε μαζί με τον κουμπάρο του Άκη Αναστασίου και την Οικογένεια Μερίτση δεν προχώρησε τελικά. Ωστόσο συνέχιζε να διατηρεί στενούς δεσμούς με τα Τρίκαλα και μάλιστα είχε αγοράσει εξοχική κατοικία στην Ελάτη την οποία επισκεπτόταν συχνά και την οποία σκεπτόταν να την ανακαινίσει. Δεν πρόλαβε…

Και δύο βιντεάκια για να θυμηθούμε τον Χρήστο Γιαλιά στην πράξη:

Χρήστος Γιαλιάς - 14/2/2016
«Κράξιμο» Γιαλιά στους παίκτες των Τρικάλων!

 

Back to top button
Close
Close