People

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Σκιάθου

 

Με τον επικεφαλή του  όμιλου  Philian hotels Ιωάννη Κουκουλάκη έναν πολύ δραστήριο ξενοδόχο εδώ και 25 χρόνια με επιχειρήσεις ξενοδοχειακές στην Ν. Σκιάθο και στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στην Σκιάθο, η υπεύθυνη του περιοδικού ΙΔΕΕΣ Αλεξάνδρα Τάμπου στο πλαίσιο μια ενημερωτικής συνάντησης για την ανάδειξη της τουριστικής προβολής του νησιού.  Ως πρόεδρος  της ένωσης ξενοδόχων της Σκιάθου ο κ. Κουκουλάκης πέρα από το καλωσόρισμα και την ξενάγηση στα ενδότερα της επιχειρήσεις του, τόνισε  ότι η νέα σεζόν θα είναι πολύ καλή για τον τουρισμό στο νησί  και κατά επέκταση στην Ελλάδα. «Η Σκιάθος πλέον εδώ και 3 χρόνια έχει τουρισμό υψηλού επιπέδου και μεγάλη σαιζόν με προοπτική λόγω της  μορφολογίας της έχει  δημιουργήσει την δυνατότητα να δέχεται τουρισμό εναλλακτικό και τις άλλες εποχές του χρόνου».

Χάρις στην δική του πρωτοβουλία με μια σειρά παρεμβάσεων σε θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς  ως ένωση ξενοδόχων κατάφερε να υπάρξει δραστηριοποίηση  στοχευμένα στο κομμάτι του internet αλλά και στην παρουσία  σε εκθέσεις  στην  Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Σημαντικό είναι και το γεγονός  ότι το νησί διαθέτει  αεροδρόμιο και έτσι μπορεί και δέχεται τσάρτερ που είναι  πάρα πολύ σημαντικό για την τουριστική μας δραστηριότητα. Θέλω να τονίσω επίσης ότι είμαστε σε κοινή δράση με την τοπική αυτοδιοίκηση για το καλό του νησιού και των επιχειρήσεων και συμβάλουμε με ουσιαστικές προτάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών του νησιού μας οι οποίες είδη έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο  στην αύξηση του τουρισμού».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για  συνεργασίες με εταιρείες οι οποίες στην ουσία θα επενδύσουνε με χορηγίες στο νησί και θα αποκομίσουν άπαντες   πολλά κέρδη από το νέο τουριστικό μάρκετινγκ που προδιαγράφεται στην τουριστική αγορά.

 

«Παρόλο που δεν έχω γνώσεις τεχνολογικές θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι ο πρώτος που  προέτρεψα τους συναδέλφους  να ασχοληθούνε εντατικά με αυτό τον τομέα που θα αποφέρει  κέρδη για τα ξενοδοχεία μας ,διότι το internet marketing φέρνει άμεσα αποτέλεσμα. Δηλαδή  στοχεύουμε σε μία αγορά και δημιουργούμε με δυναμική προβολή , τις κατάλληλες συνθήκες για να προσεγγίσουμε τουρισμό και να τον κατευθύνουμε στο νησί μας .

Ο έμπειρος επαγγελματίας του κλάδου  με πολύπλευρη δράση και σε άλλους τομείς θεωρεί ότι η Σκιάθος θα ξεπεράσει ίσως και   αλώβητα  την οικονομική αυτήν κατάσταση και μάλιστα με  θετικά στατιστικά από τους tour operator του εξωτερικού καθώς  η αύξηση θεωρείτε δεδομένη την νέα σαιζόν , καθώς  ξεκίνησε με ¨’εντυπωσιακά’  νούμερα πληρότητας για τον Μάιο και αναμένεται να συνεχιστεί σε ανοδικό ρυθμό μέχρι τον Σεπτέμβριο .

«Να κοιτάξουμε όλοι μας το τουριστικό κομμάτι σαν κόρη οφθαλμού, διότι από την μια,  φέρνει πολλά χρήματα στην χώρα μας αφού  είναι ένα από τα βασικά σημεία της οικονομίας μας αλλά και από την άλλη , δημιουργεί μέσα από συνθήκες ώριμες ,θέσεις εργασίας σε όλη την τουριστική Ελλάδα,  που τόσο έχουμε ανάγκη.

Το να βραβεύεσαι με υψηλές διακρίσεις για τις υπηρεσίες που προσφέρεις, είναι λόγος για να νιώθεις τιμή και υπερηφάνεια. Από το 2003 έως το 2009, το La Piscine ART HOTEL παίρνει το Διεθνές Χρυσό Βραβείο GOLD AWARD FOR HIGH STANDARD ACCOMMODATION & SERVICES, το οποίο δίδεται στα ξενοδοχεία που πληρούν όλα τα standards των απαιτούμενων προδιαγραφών.

Τα αυθεντικά βάζα Gallé, η βενετσιάνικη επίπλωση του 17ου αιώνα, οι χειροποίητες κορνίζες από ξύλο ελιάς με ενσωματωμένο τον καρπό, οι αναγεννησιακοί πίνακες, τα σχέδια και τα χρώματα από τα χέρια γνωστών ζωγράφων, δίνουν την αίσθηση ενός μοναδικού χώρου που συνδυάζει αρμονικά τη φιλοξενία με μια αισθητικά ξεχωριστή gallery! Επίσης, μας ξενάγησε στο νέο του χώρο το κατάστημα delicatessen μέσα στο ξενοδοχείο LaPiscine , με προϊόντα τοπικά ,κρασιά βραβευμένα της εταιρίας Τσάνταλη και φυσικά προϊόντα ελιάς .

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
Close
Close