MUST Read

Προσκεκλημένος στα εγκαίνια της νέας Εβραϊκής συναγωγής ο Μικέλης Χατζηγάκης

Με ανάρτηση του στα social media ο Μικέλης Χατζηγάκης ευχαρίστησε την Εβραική κοινότητα των Τρικάλων, για την προσφορά της στον τόπο μας, καθώς τους συνδέουν οικογενειακοί δεσμοί φιλίας .

Χθες βρέθηκα προσκεκλημένος στα εγκαίνια της νέας Εβραϊκής συναγωγής στα Τρίκαλα. Μάλιστα είχα την χαρά να δω και παλιούς καλούς φίλους που είχα να συναντήσω χρόνια. Μια από αυτούς ήταν η οικογένεια Ματαθία – Καπέτα. Και θέλω να ευχαριστήσω την Βέττα Ματαθία για τα καλά της λόγια για μένα και την οικογένεια μου στην ομιλία της. Άλλωστε, τις οικογένειες μας τις συνδέουν δεσμοί φιλίας τριών γενεών. Η οικογένεια Καπέτα – ξεκινώντας από τον «παππού» Καπέτα μέχρι τα παιδιά και εγγόνια του – πρόσφερε στην Εβραϊκή κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία, και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια  για αυτό.

Γενικότερα, όμως, για τον Εβραϊκό λαό αισθάνομαι ιδιαίτερο θαυμασμό και εκτίμηση. Θαυμασμό γιατί είναι ένας λαός συμπαγής, ηρωικός και πιστός στις αρχές και τις παραδόσεις της φυλής του, όπως άλλωστε και εμείς οι Έλληνες που έχουμε πολλές ομοιότητες μαζί του. Εκτίμηση γιατί παρότι πέρασαν πολλά δεινά και διωγμούς (με κορύφωση το ολοκαύτωμα) κατάφεραν να ορθοποδήσουν, να μεγαλουργήσουν και δεν απεμπόλησαν τις αξίες τους που τους κράτησαν ενωμένους ανά τους αιώνες.

Back to top button
Close
Close