MUST Read

Ο τουρισμός πάει καλά. Πέραν πάσης αμφιβολίας

Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν ότι οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 20% έναντι του 2022 και αυξήθηκαν και οι τιμές κατά περίπου 10%. Την «μερίδα του λέοντος» διεκδικεί και εφέτος τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου (Κρήτη, Ρόδος κλπ) και τα νησιά του Ιονίου.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το δελτίο της Alpha Bank στο πρώτο δίμηνο του έτους οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ήταν κατά 4,3%

περισσότερες από τις αντίστοιχες του 2019, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία της Fraport για τον Ιανουάριο, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας ήταν κατά 0,8% περισσότερες σε σύγκριση με αυτές του Ιανουαρίου του 2019.

Κι όπως επισημαίνει «σημαντικός παράγοντας που προσδοκάται ότι θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην κατανομή των τουριστικών ροών σε περισσότερες περιφέρειες της χώρας είναι η υλοποίηση νέων έργων υποδομών στον τουρισμό, μέσα από τον συνδυασμό πόρων του Ταμείου

Ανάκαμψης, τραπεζικής χρηματοδότησης και ιδιωτικών κεφαλαίων. Επενδύσεις σε αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων και των εγκαταστάσεων ορεινού και χειμερινού προορισμού είναι μερικά από τα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’, τα οποία αναμένεται να αναβαθμίσουν περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και να αναδείξουν νέους προορισμούς».

Back to top button
Close
Close