MUST Read

Οι αλλαγές που προωθούνται από την Κυβέρνηση στο χώρο της Παιδείας προμηνύουν ένα θερμό καλοκαίρι και σε αυτόν τον τομέα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στο Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, το οποίο αν και κατά γενική ομολογία περιλαμβάνει αναγκαίες ρυθμίσεις, οι αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των Πανεπιστημίων προκαλούν έντονες αντιδράσεις σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια, με το Ανώτατο Ίδρυμα των Ιωαννίνων να ζητά την απόσυρση του Ν/Σ.

Εξάλλου, έντονος προβληματισμός διατυπώθηκε και από τη Σύνοδο Πρυτάνεων, καθώς, όπως ανέφερε με το προτεινόμενο σύστημα διοίκησης των ΑΕΙ ανατρέπεται ο διαχρονικά δημοκρατικός τρόπος διοίκησης με την απευθείας εκλογή των οργάνων από το σύνολο των μελών ΔΕΠ.

Το Υπουργείο Παιδείας πάντως εμφανίζεται αποφασισμένο να προχωρήσει την μεταρρύθμιση και να εισαχθεί το Ν/Σ προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Ιουλίου.

Νέα δεδομένα όμως θα υπάρξουν και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με την καθιέρωση νέου ολοήμερου σχολείου, καθώς από τον Σεπτέμβριο θα επεκταθεί το ωράριο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά έως τις 5.30 το απόγευμα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως τα αποτελέσματα των βάσεων γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Back to top button
Close
Close