Ειδήσεις

Ν. Παζαΐτη απο Θεσσαλονίκη: Ο μαστολογικός έλεγχος να μπει στο πρόγραμμα κάθε γυναίκας

Η γιατρός-χειρουργός κ.Νατάσα Παζαΐτη με εκτενή εμπειρία στον χώρο της χειρουργικής μαστού, μίλησε από τον Ευόσμο για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.

Ο “Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία” ήταν το θέμα που ανέπτυξε η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και ανέφερε πως όλες οι γυναίκες θα πρέπει να βάλουν στο ετήσιο πρόγραμμα τους τις απαραίτητες εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, καθώς η γρήγορη ενημέρωση σώζει ζωές.

Η ομιλία εντάσσεται  στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται τον μήνα Οκτώβριο, ο οποίος έχει ορισθεί παγκοσμίως ως μήνας πρόληψης κατά της Νόσου και στις εκστρατείες ενημέρωσης  και στα κοινωνικά προγράμματα προστασίας   που αναπτύσσει ο  Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ.

Στόχος των προγραμμάτων αυτών  είναι η  Ενημέρωση, η Πρόληψη,  η Προαγωγή της Υγείας και της Δημόσιας Υγείας των δημοτών, στα οποία κορυφαία θέση κατέχει η διαρκής ενημέρωση των Γυναικών για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον Καρκίνο του Μαστού.

Δημήτρης Κούβελας

Η κ.Παζαϊτη έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων διαγνωστικής προσέγγισης και χειρουργικής του Μαστού στην Αθήνα, το Μιλάνο και το Παρίσι και έχει εκπαιδευτεί στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο University of Dundee και στο European Institute of TeleSurgery στο Στρασβούργο.

Άννα Ευθυμίου

Στην εκδήλωση βρέθηκε ο κ.Δημήτρης Κούβελας Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και η κ.Άννα Ευθυμίου βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την ΝΔ.

Back to top button
Close
Close