FaceLook

Μια γόνιμη συνάντηση για το καλό του τόπου

Mia ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν απο λίγες ημέρες μεταξύ δυο φίλων καθώς ο επιχειρηματίας Νίκος Ράπτης αλλά και υποψήφιος δήμαρχος Παλαμά, είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον  Τρικαλινό Γιάννη Καλτσά ο οποίος ως γνωστό είναι  Επικεφαλής της Ομάδας Επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο ..Το ενδιαφέρον σύμφωνα με τους ίδιους εστιάστηκε στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επαγγελματίες και τα κίνητρα σε επιχειρήσεις ακόμα και για συγχωνεύσεις και τα οικονομικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν.

Μετά την συνάντηση ο Νίκος Ράπτης παρουσίασε και τις παραμέτρους των απόψεων και προτάσεων μέσα απο ποστ στο προσωπικό του λογαριασμό στο f/b

Ο Γιάννης μου έκανε μια εκπληκτική παρουσίαση της νέας Ευρωπαϊκής προσέγγισης που αφορά λύσεις βασισμένες στην ίδια τη φύση (NbS) . Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης εστιάζει στα NbS και τα επόμενα χρόνια θα απορροφήσει το 25% του προϋπολογισμού της ΕΕ . Οι δράσεις, μεταξύ άλλων, αφορούν λίμνες ανάσχεσης υδάτων για την αποφυγή πλημμυρών και ενίσχυση των αρδευτικών δικτύων , επαναφορά αρχικής κοίτης ποταμών, λεκάνες απορροής υδάτων κλπ . Επιτυχημένο παράδειγμα του προγράμματος είναι τα Λίμνια ( τύπος λιμνοδεξαμενης ) που προκρίθηκαν στον Σπερχειό ποταμό και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, ειδικά στην βελτίωση των αρδευτικών αναγκών της περιοχής . Διαπίστωσα, λοιπόν, την χρησιμότητα και κυρίως την αναγκαιότητα αυτών των προγραμμάτων για τον τόπο μας . Η γνώση και η σοβαρή ενασχόληση φέρνει πρόοδο και πλούτο σε ένα τόπο.

Back to top button
Close
Close