
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά χάρισε στο Τρικαλινό κοινό ο χαρισματικός πιανίστας Νικόλας Παππάς, συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Ο πολυβραβευμένος νέος σολίστ, που έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, και σπουδές στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, με υποτροφία σολιστικό πιάνο στο περίφημο Universität Mozarteum, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά πανεπιστήμια του κόσμου.
Απόψε, επιστρέφοντας στην πόλη του, απέδειξε για ακόμη μία φορά πως το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και η αγάπη για τη μουσική μπορούν να οδηγήσουν πολύ μακριά. Και φυσικά, έκανε όλους τους Τρικαλινούς περήφανους – περισσότερο απ’ όλους όμως, τους γονείς του, Λίτσα και Άγγελο Παππά, που στάθηκαν απόψε δίπλα του, καμαρώνοντας τον γιο τους.

Στη συναυλία, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσίασε δύο εμβληματικά έργα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, το Τρίτο Κοντσέρτο για Πιάνο και την περίφημη Πέμπτη Συμφωνία, υπό τη μουσική διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Κοτσμανίδου. Και κάπως έτσι, ένα παιδί των Τρικάλων, που ξεκίνησε από το Μουσικό Σχολείο της πόλης, σήμερα γράφει τη δική του ξεχωριστή μουσική διαδρομή στις μεγάλες σκηνές της Ευρώπης. Νικόλα, όλη η πόλη σε καμαρώνει!
Την εκδήλωση στήριξαν για την υλοποίηση της η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τρικκαίων. Η Αντιπεριφερειάρχης Χ.Ντιντή μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον τρικαλινό πιανίστα που γνωρίζει από μικρό παιδί διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τους γονείς του, αλλά και για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που τέτοιες μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα στηρίζει πάντα η Π.Θεσσαλίας και το έχει αποδείξει με το πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι μοναδικών συναυλιών. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων μίλησε επίσης, για ένα ταλέντο, έναν αξιόλογο νέο που είχε την τύχη να τον δει να μεγαλώνει δίπλα στους περήφανους γονείς του. Και παρότρεινε το κοινό όλοι μαζί να απολαύσουμε το μοναδικό υπερθέαμα, μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που τιμά το Έτος Μπετόβεν για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη .








