MUST Read

Καμιά πανδημία δεν μπορεί να επισκιάσει την λάμψη των Χριστουγέννων

 

Μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας και τις δυσκολίες μιας παγκόσμιας κακής συγκυρίας, μην ξεχνάτε ότι είστε μαζί και πως η γιορτή των Χριστουγέννων είναι πιο λαμπρή και από το άστρο της Βηθλεέμ…
Και αυτά τα Χριστούγεννα δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνα των περασμένων ετών, πουθενά στον κόσμο: οι εορταστικές εκδηλώσεις περιορίστηκαν ή ακόμη και απαγορεύτηκαν και τη θέση τους πήραν τα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η πανδημία μάς έκλεισε όλους στα σπίτια μας, φίλοι και συγγενείς έχουν νοσήσει και γι’ αυτό τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Λύπη για τους περιορισμούς, αλλά κι ελπίδα ότι οι επιστήμονες θα μας δώσουν τη λύση για την επιστροφή στις ζωές μας.
Έχει μπει μια παύση στις ζωές όλων μας,  αλλά να θυμάστε ότι «στην κατάσταση που βιώνουμε υπάρχει αρχή, μέση και τέλος. Εμείς είμαστε στη μέση. Αργά ή γρήγορα θα τελειώσει. Δεν είναι κάτι που θα συμβαίνει για πάντα».
Καμιά πανδημία δεν μπορεί να επισκιάσει την λάμψη των Χριστουγέννων. Γιατί Χριστούγεννα σημαίνει αναγέννηση, σημαίνει νέα ξεκινήματα. Και τα επόμενα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, θα είναι γεμάτα αγκαλιές με λαχτάρα αφού μας έχουν λείψει τόσο πολύ οι αγκαλιές των δικών μας ανθρώπων.
Μακάρι του χρόνου τα πράγματα να είναι καλύτερα. Μακάρι του χρόνου να μην τα θυμόμαστε καν αυτά που γράφουμε τώρα.
Είμαστε θετικοί στην αισιοδοξία όχι στον COVID 19. Και ναι θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα διαφορετικά φέτος, όμως θα τα γιορτάσουμε.
Από την Νάνσυ Τάμπου

Back to top button
Close
Close