Τρίκαλα

Κάλεσμα για την απεργία της 17ης Απρίλη  

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων με αφορμή την Πανεργατική απεργία της Τετάρτης 17 Απρίλη χαιρετίζει την κλιμάκωση του αγώνα και τη μαζική συμμετοχή ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και την προστασία της ζωής όπως επιβάλλονται από την ίδια την πραγματικότητα που ζει η εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Ακόμα και με κριτήρια που αλλοιώνουν την πραγματικότητα όπως φτωχός να θεωρείται μόνο όποιος ζει με λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα, αποδεικνύεται ότι τουλάχιστον 2,66 εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχεια και κοινωνικού αποκλεισμού!

Και πώς να μη συμβαίνει αυτό, ειδικά σήμερα που οι δαπάνες για τρόφιμα έχουν αυξηθεί κατά 37% συγκριτικά με το 2011, αλλά ο μισθός «πήρε» μόνο ψίχουλα (από 751 ευρώ στα 830), ενώ μεσολάβησαν τα μνημόνια και η ενίσχυση του αντεργατικού οπλοστασίου τα προηγούμενα χρόνια. Πλήρης επιβεβαίωση δηλαδή ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι μόνο για το κεφάλαιο και προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερη σχετική και απόλυτη φτώχεια για τον λαό.

Η φτώχεια είναι συνυφασμένη με τους άθλιους μισθούς και την ανεργία, με το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων και της συνδικαλιστικής δράσης, η οποία κάθεται όλο και πιο συχνά στο εδώλιο του κατηγορουμένου: Το 99% των δικαστικών αποφάσεων βγάζουν «παράνομους» τους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, εισαγγελείς παραπέμπουν συνδικαλιστές σε δίκη, δικαστές αποφασίζουν ποινές φυλάκισης σε συνδικαλιστές επειδή πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα.

Ο αγώνας για καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας, με στόχο την καλυτέρευση της ζωής, είναι όμως άρρηκτα δεμένος και με τον αγώνα για την προστασία της ίδιας της ζωής, που αποτιμάται όλο και πιο φτηνά στην αρένα του κέρδους.

Η Επιτροπή Ειρήνης συμπορεύεται πάντα με το δίκιο των εργατών, των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των ανθρώπων του μόχθου καλεί όλους να πάρουν μέρος στην εργατική συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων την Τετάρτη 17 Απρίλη και ώρα 10 π.μ.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Back to top button
Close
Close