MUST Read

Η Πολιτεία πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο

Δεν είναι όλα μαύρα-άσπρα! Υπάρχει και το γκρίζο και σ’ αυτό το γκρίζο πρέπει να μείνουμε, από τη στιγμή που τον λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα που κάνουν τους ελέγχους. Το να ρίχνουμε όλοι το ανάθεμα, καθόλου δεν μας τιμά ούτε εμάς ούτε περισσότερο εκείνους που διαχειρίστηκαν την κατάσταση επί μια 25ετία.

■ ΟΙ… ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΙ!

Θα πρέπει να μπουν στην κρίση και τα καλά και τα άσχημα κι ανάλογα να παρθούν αποφάσεις. Η καταγγελιομανία και το «θάνατος» στους «κακούργους» δια λιθοβολισμού καθόλου δεν μας τιμά σαν κοινωνία η οποία δυστυχώς διψά για αίμα και το δείχνει με κάθε ευκαιρία.

 

Ήταν ΜΚΟ λένε η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και σαν τέτοια ήταν ανεξέλεγκτη και δεν υπακούνε σε κανόνες. Κάτι ανάλογο γίνεται στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ που κι εκείνο όταν του ζητήθηκε να μπει υπό κρατικό έλεγχο αρνήθηκε! Τώρα φυσικό είναι να μπαίνουν στην κρίση και στο πετροβόλημα, όμως δε φταίνε τα παιδιά να υφίστανται τις συνέπειες.

 

Τι ενοχλεί και ποιους, ο κρατικός έλεγχος, κάτι που θα σήκωνε τις ευθύνες και δεν θα πετροβολούνταν ο παπάς με την παπαδιά και τα θύματα να είναι τα δεκάδες παιδιά που βρήκαν καταφύγιο, αφού προέρχονται από ανύπαρκτες οικογένειες;

 

Ως Πόντιος Πιλάτος έρχεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πλύνει τα χέρια του, λέγοντας ότι ουδεμία σχέση είχε η Εκκλησία της Ελλάδος με τη λειτουργία της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ότι όλη την ευθύνη τη φέρει ο παπά-Αντώνης. Μάλιστα, απαγόρεψε στον παπά να τελέσει οποιαδήποτε λειτουργία εκκλησιαστικού περιεχομένου!

 

Το ζήτημα είναι ένα κι αυτό πρέπει να εξεταστεί. Μέσα σε τέτοιου είδους δομές γίνεται αποϊδρυματοποίηση ή ιδρυματοποίηση όλων όσων για κάποιους λόγους οδηγούνται σ’ αυτές; Αυτό πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από την ίδια την πολιτεία και να μην επαφίεται στη φιλανθρωπία του κάθε παπά-Αντώνη και της παπαδιάς. Η πολιτεία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο! Αν θέλουν ας το καταλάβουν, για να μην γίνονται βορά των ενημερωτάδων αθώες παιδικές υπάρξεις που αναζητούν σωσίβια για να μείνουν στη ζωή όρθιες και με αξιοπρέπεια…

Back to top button
Close
Close