MUST Read

Η μεγάλη συμμετοχή με νέες ηλικίες , «πριμ» στο νέο αρχηγό,στην εκλογή ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ

Το «αποτύπωμα» του νέου αρχηγού στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν
Στο Κίνημα Αλλαγής που θα αναδείξει τον νέο αρχηγό του τρίτου κόμματος στη Βουλή είναι στραμμένοι σήμερα όλοι οι προβολείς του ευρύτερου πολιτικού σκηνικού.  Πολιτικοί αναλυτές, δημοσκόποι, έμπειροι και κορυφαίοι πολιτικοί απ’ όλα τα κόμματα παραδέχονται άλλωστε ότι οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την επομένη της κρίσιμης εκλογής, καθώς το «αποτύπωμα» του νέου αρχηγού στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν.

Δεν  αποκλείονται  διάσπαρτες «εκρήξεις» συμμετοχής, στην Αττική, στην Κρήτη, την κεντρική Ελλάδα, στη δυτική Ελλάδα και σε άλλες περιοχές, που μπορεί να διαψεύσουν τις «συντηρητικές» προβλέψεις.

Αυτή η εκδοχή παραπέμπει σε προσέλευση ακόμη και 250.000 -300.000 μελών και φίλων από την κεντροαριστερή δεξαμενή. Θα είναι το μεγαλύτερο «δώρο» για τον αρχηγό που θα εκλεγεί, καθώς θα έχει εξασφαλίσει ισχυρή «νομιμοποίηση» και δυναμική για τους δύσκολους χειρισμούς τη επόμενης μέρας. «Είναι άλλο να εκλεγεί αρχηγός από τη συμμετοχή 200 και πλέον ψηφοφόρων και άλλο από 100.000-130.000, όπως στις αρχές του φθινοπώρου αναμέναμε», τονίζει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έχει την εμπειρία να διαβάζει με ασφάλεια την κινητικότητα της κάθε προεκλογικής περιόδου. Ετσι, λέει ότι, ο νέος αρχηγός θα ξεκινήσει αναμφίβολα από μια δυνατή αφετηρία, αφού η συμμετοχή προβλέπεται μαζική και στις 840 κάλπες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου υπάρχει Ελληνισμός.

Back to top button
Close
Close