MUST Read

Ερωτηματικά για την οικοδομή και το εξοικονομώ!

Παράγοντες του κλάδου αναγνωρίζουν ότι κάποιες αυξήσεις τιμών δικαιολογούνται λόγω του αυξημένου μεταφορικού κόστους κ.λπ., αλλά είναι πεπεισμένοι ότι πολλοί κερδοσκοπούν, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Το αποτέλεσμα είναι, αφενός, το κόστος κατασκευής των νέων κατοικιών να ανεβαίνει και αφετέρου, όσοι κατασκευαστές έχουν πωλήσει από τα σχέδια να βλέπουν το περιθώριο κέρδους τους να εξανεμίζεται ή και να κινδυνεύουν να μπουν μέσα. Από την άλλη πλευρά, άλλοι ενδεχομένως να επωφεληθούν, πουλώντας αδιάθετα διαμερίσματα σε υψηλότερες τιμές. Όπως κι αν έχει, οι μεγάλες αυξήσεις στα οικοδομικά υλικά βάζουν εμπόδια στην ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων και οδηγούν σε αύξηση της επιδότησης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ».Dwelling Εικόνες, Φωτογραφίες και Ζωγραφιές με Dwelling

Ασφαλώς δεν γνωρίζουμε πού θα καταλήξει η μπίλια. Όμως, η κατάσταση προβληματίζει. Είτε πρόκειται για τη στατικότητα των παλαιών πολυκατοικιών είτε για τις αυξήσεις στα δομικά υλικά.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο, οι τιμές στα οικοδομικά υλικά αυξήθηκαν επιπλέον κατά 4,7% με πρωτοπόρους το πετρέλαιο κίνησης με 20,6%, τις σωλήνες χαλκού κατά 16,4%, τον οπλισμό σιδήρου κατά 16,3%, τους χάλκινους αγωγούς κατά 12,1% και τα θερμαντικά σώματα κατά 7,5%.

Back to top button
Close
Close