Τρίκαλα

Ελπίδες να αναθερμανθεί η εμπορική αγορά της Τρικαλινής πόλης τα επόμενα εικοσιτετράωρα

Σε εορταστικούς ρυθμούς άρχισε να κινείται η πόλη των Τρικάλων  δυο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, αναμένοντας πλήθος επισκεπτών, μιας και… παραδοσιακά ο Νομός μας αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό.

Τα κεντρικά κυρίως σημεία έχουν ήδη στολιστεί, ποτάμι και κεντρική πλατεία η φωταγώγιση είναι εντυπωσιακή όπως πλούσιος και σε πολλές περιπτώσεις φαντασμαγορικός είναι ο στολισμός των καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, ενώ οι επαγγελματίες περιμένουν να… ζεσταθεί η κίνηση τις επόμενες μέρες.

Προς το παρόν όμως η Τρικαλινή  αγορά παραμένει «μουδιασμένη», αφού και φέτος η κατάσταση στη χώρα μας, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, παραμένει ρευστή! Οι καταναλωτές προχωρούν σε ευρεία έρευνα αγοράς, καθώς θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δεκέμβριος είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας με διάφορες οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει οπωσδήποτε να διευθετηθούν (δόση φόρου εισοδήματος Δεκεμβρίου και οποιασδήποτε άλλης ρύθμισης, ΕΝΦΙΑ, δάνεια, τέλη κυκλοφορίας κ.α.).
Σ’ αυτές θα πρέπει να προστεθούν και τ’ άλλα ανελαστικά έξοδα ενός νοικοκυριού, ειδικά η θέρμανση, αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα που ειδικά φέτος οι τιμές έχουν χτυπήσει «κόκκινο», λόγω και της ενεργειακής κρίσης!
Οι καταστηματάρχες αναπολούν τις παλιές καλές ημέρες, που οι εμπορικοί δρόμοι έσφυζαν από ζωή για αρκετές ημέρες πριν τις γιορτές, καθώς τα τελευταία χρόνια κινητικότητα παρατηρείται μετά την τρίτη εβδομάδα, όταν θα έχει καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων (μέχρι 21 Δεκεμβρίου), ή άλλες ενισχύσεις και επιδόματα, που όμως και πάλι οι πολίτες προχωρούν σ’ έναν πολύ προσεκτικό καταμερισμό.

CZ

Back to top button
Close
Close