MUST Read

Γι΄ αυτό είμαι «φανατικός αναγνώστης» του Αδωνι.

Η… κυβέρνηση του Άδωνι

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να «λαϊκίζει» με τον πιο ευτελή τρόπο, αλλά οφείλω να του αναγνωρίσω την ειλικρίνεια των όσων λέει. Αντιπαρέρχομαι τα «γαλλικά» των … πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων, και περιορίζομαι στα πολιτικά του λεγόμενα στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, στο Mega.

«Πενηνταράκια»

Η πρώτη «είδηση» που έβγαλε ήταν πως το αφήγημα της αυτοδυναμίας δεν είναι πειστικό ούτε για τον ίδιο – σιγά την είδηση, θα μου πείτε! Συμφωνώ, αλλά έχει μία ορισμένη αξία να το αμφισβητεί ο κ. Γεωργιάδης δημοσίως. Το δεύτερο που «διάβασα» από τα λεγόμενα του είναι πως έκανε «πενηνταράκια» την περίφημη φράση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λαμία για κυβέρνηση με «ένα κόμμα, αλλά όχι ένα χρώμα».

Τι κάνει νιάου – νιάου

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, ερωτηθείς για τα περιθώρια συνεργασίας με το Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ: «Εάν υπάρχει δυνατότητα να γίνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ καλύτερα με το μπόνους, διότι τότε θα έχουμε πραγματικά μια πολύ σταθερή κυβέρνηση. Δηλαδή στις δεύτερες εκλογές –στις αρχές του Ιουλίου– ελπίζοντας η Νέα Δημοκρατία να πάρει υψηλότερο, ποσοστό από τις πρώτες και bonus τις 40 έδρες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος. Αρα τα περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης θα είναι πολύ μεγάλα και θα υπολείπονται λίγες έδρες.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να σχηματίσει κυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη, τότε τι κάνει … «νιάου – νιάου στα κεραμίδια;

Ελα μου ντε;

Δεν είναι, πάντως, ένας «σκύλος που γνωρίζει ξένες γλώσσες»!

 

Back to top button
Close
Close