MUST Read

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης των προσεχών εκλογών.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2023, που προβλέπει για πρώτη φορά αυξήσεις στις συντάξεις ύστερα από 12 χρόνια περικοπών.

Στις 7 Δεκεμβρίου η Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τις εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του έτους και όλα δείχνουν ότι ο στόχος για ανάπτυξη 5,6% φέτος θα αποδειχθεί μικρός, καθώς υπάρχει σημαντική δυναμική στην αγορά, στις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ σε σχέση με το παρελθόν είναι τεράστια. Και για τον λόγο αυτό σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι πολίτες δίνουν ισχυρό προβάδισμα και στην κυβέρνηση, καθώς και στον πρωθυπουργό έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας, της ακρίβειας, αλλά και της εξωτερικής πολιτικής.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ προς τις εκλογές, που θα γίνουν την άνοιξη του 2023, οι πολίτες θα συγκρίνουν την περίοδο Τσίπρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έψαξε να βρει τα αίτια της εκλογικής του ήττας το 2019 αλλά, αντιθέτως, κατέφυγε εκ νέου στη δημαγωγία, στις απατηλές υποσχέσεις και την τοξικότητα του 2015.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, από την άλλη πλευρά, ακόμα και μέσα από τα λάθη της, προχωρά τις μεταρρυθμίσεις για να τα διορθώσει, αλλά έχει και συγκεκριμένο σχέδιο για τον μετασχηματισμό της οικονομίας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ορθώς θεωρεί ότι χρειάζεται μια δεύτερη θητεία για να αλλάξει ριζικά η εικόνα της χώρας προς το καλύτερο. Και η κυβέρνηση έχει ήδη καταφέρει να αναβαθμίσει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και στην Ευρώπη, έχει εκσυγχρονίσει το αμυντικό μας οπλοστάσιο και έχει βάλει την οικονομία σε ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης των προσεχών εκλογών. Γιατί είδαμε, άλλωστε, το τι έγινε με την καταστροφική διακυβέρνηση Τσίπρα του 2015, όταν μέσα σε έξι μήνες εξανεμίστηκαν οι περιουσίες των πολιτών και η χώρα οπισθοδρόμησε σε όλους τους τομείς. Οι κάλπες του 2023 θα κρίνουν εάν θα πάμε μπροστά, δηλαδή αν θα συνεχιστεί η πορεία της προόδου που ξεκίνησε το 2019 και θα παραμεριστούν οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας με την απλή αναλογική, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία στις δεύτερες κάλπες είναι κοντά.

Back to top button
Close
Close