Ειδήσεις

Αναγκαιότητα η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων σε Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα

Την άμεση συμπληρωματική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας, ως εμβολιαστικά κέντρα με εκείνα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και του Κέντρου Υγείας Πύλης ζήτησε κατά την επίσκεψή στο Υπουργείο Υγείας και την συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο Ψυχίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, κ. Χρίστος Λιάπης.

Ο Δρ. Λιάπης, έχοντας υπηρετήσει ως Αγροτικός Ιατρός στα ορεινά της Επαρχίας Καλαμπάκας, αλλά και ως γιατρός που ασκεί το λειτούργημά του και στην πόλη της Καλαμπάκας, έχει άμεση εικόνα των γεωγραφικών και πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και του τρόπου με τον οποίον αυτές πρέπει να  αποτυπώνονται στον σχεδιασμό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Πρόληψη.

Τόνισε, μάλιστα, το γεγονός πως ο Δήμος Μετεώρων αποτελεί τον δεύτερο, σε έκταση, δήμο της χώρας, με ιδιόμορφη γεωγραφική διασπορά δυσπρόσιτων ορεινών χωριών, που ο πληθυσμός τους γηράσκει, γεγονός που εν μέσω μιας Πανδημίας η οποία απειλεί κατά κόρον τις ευπαθείς ηλικιακά ομάδες, καθιστά αδήριτη ανάγκη την ευκολότερη δυνατή πρόσβασή τους στις κατάλληλες Δομές.

Back to top button
Close
Close