MUST Read

Ανάσα σε 150 νοικοκυριά δίνει ο Δήμος Τρικκαίων

Αυτός ο «Ενεργειακός Κουμπαράς», τον οποίο είχε ήδη εξαγγείλει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου το περασμένο καλοκαίρι, γίνεται πραγματικότητα.  Τις επόμενες μέρες, ο Δήμος Τρικκαίων καταβάλλει ποσό στους λογαριασμούς ρεύματος δικαιούχων πολιτών.

Πρόκειται για δικαιούχους στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), για τους οποίους επιδοτείται το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών τους.

Ο κ. Παπαστεργίου υπενθυμίζοντας την ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, αναφέρθηκε σε «ένα πολύ σημαντικό μέτρο. Όλοι συνεισφέρουμε σταθμεύοντας και βοηθούμε την κοινωνία», τόνισε.

Τα χρήματα προέρχονται από το 50% των καθαρών εσόδων του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) και από το 30% των βεβαιωμένων παραβάσεων για τη στάθμευση.

Έτσι, κάθε μήνα, εκτιμάται πως από την εκκαθάριση των παραπάνω οικονομικών πόρων τουλάχιστον 50 νοικοκυριά αδύναμων συμπολιτών μας θα επιδοτούνται με περίπου 500kWh/νοικοκυριό, πιστώνοντας τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν με το ποσό των 100€ κατ’ ελάχιστο.

Back to top button
Close
Close