MUST Read

Αλλάζει επίπεδο το καλάθι του νοικοκυριού

Από τα μακαρόνια νούμερο 6 και από το ρύζι Καρολίνα περνάμε στα παιχνίδια.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης βλέποντας την απήχηση που έχει το «καλάθι του νοικοκυριού»  όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και επί της ουσίας αφού σύμφωνα με έρευνα ένας στους ήδη αγοράζει από το καλάθι, σχεδιάζει  να το επεκτείνει στην αγορά των παιχνιδιών.

Όπως μαθαίνει ο Wiseman θα είναι ένα αυτόνομο καλάθι, στο οποίο θα συμμετέχει όλη η αγορά και φυσικά οι δύο μεγάλοι παίκτες στην αγορά, τα Jumbo ΜΠΕΛΑ -1,51% 14,98 του Απόστολου Βακάκη και ο Μουστάκας.

Το εγχείρημα σχεδιάζεται με προσοχή ώστε να μην ξανακούσουμε πάλι τα «καμπανάκια» για ενδεχόμενο στρεβλώσεων στην αγορά, όπως στα σούπερ μάρκετ που χρειάστηκε να γνωμοδοτήσει τελικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Θα είναι μικρής διάρκειας- περίπου 15 με 20 ημέρες λόγω της εποχικότητας και προκειμένου να μην υπάρξει συγκέντρωση στην αγορά και αυτό που μένει να δούμε αν τελικά ευοδωθεί το σχέδιο του υπουργού είναι αν θα επιβραβεύει με την παρουσία του το φθηνότερο καλάθι, όπως κάνει στα σούπερ μάρκετ κάθε εβδομάδα.

Παρά τα καλάθια του Αδώνιδος  έρευνα του ΙΕΛΚΑ, που παρουσιάστηκε χθες , οι καταναλωτές απάντησαν ότι για την ακρίβεια ευθύνεται μεταξύ άλλων,  τόσο η κερδοσκοπία όσο και ο υψηλός ΦΠΑ .

Back to top button
Close
Close