Πολιτισμός

Ένας εντυπωσιακός Ίκαρος τραβά τα βλέμματα όλων στη Λάρισα – Το νέο έργο του Γ. Σακαλίδη

Ένα ακόμη εικαστικό έργο συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής κοσμεί τη Λάρισα εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα. Πρόκειται για τον “Ίκαρο” που βρίσκεται στο νέο κυκλικό κόμβο επί της λεωφόρου Καραμανλή, στο ύψος της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Η έμπνευση φυσικά παρμένη από το ισχυρό αεροπορικό στοιχείο που συνδέει την ευρύτερη περιοχή, όπου εξάλλου βρίσκεται και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, με τον Λαρισαίο εικαστικό Γιώργο Σακαλίδη, να σχεδιάζει έναν καλαίσθητο νεαρό με φτερά στα χέρια, έτοιμο να πετάξει.

Το έργο ήδη εντυπωσιάζει τραβώντας τα βλέμματα περιοίκων και φυσικά των διερχόμενων με τα οχήματά τους. Δεν είναι όμως το πρώτο ιστορικό ή πολιτιστικό φιλοτέχνημα σε κυκλικούς κόμβους αφού θυμίζουμε πως ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δημιουργήσει το εντυπωσιακό “Μυρμήγκι” ή αλλιώς τον Μυρμιδόνα (του ίδιου καλλιτέχνη) στην είσοδο των Φαρσάλων από τη Λάρισα, κατά το μύθο που θέλει τους στρατιώτες του μυθικού Αχιλλέα να ήταν αρχικά μυρμήγκια που μεταμορφώθηκαν, αλλά και τους “Ακρίτες” στον κόμβο της ΔΕΥΑΛ, μία σύνθεση του Αντώνη Καρακωνσταντάκη από από 7 πελταστές, 6 ιππείς και 2 ταγούς, υπό τη μορφή πεσσών, σε παράταξη αμυντική για να φυλάσσουν, ως εντεταλμένοι ακρίτες τα όρια της πόλης.

Πρόθεση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού πάντως, είναι να δούμε περισσότερα τέτοιου είδους καλλιτεχνήματα, δηλαδή συνδεδεμένα με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, σε νέα οδικά έργα.

Δείτε φωτογραφίες από τον Ίκαρο:

  

Back to top button
Close
Close