MUST Read

Πρωτοχρονιά στα χιονοδρομικά κέντρα…η Αράχωβα φέτος ζει μεγάλες στιγμές!

Γέμισαν τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας από εκδρομείς για μια διαφορετική πρωτοχρονιά, αφού  προτίμησαν να τους βρει το 2022 στα χιόνια, κάνοντας βόλτες στις πίστες, και γευθήκαν υπέροχα φαγητά στα γύρω γραφικά χωριά.

H Αράχωβα

Στη χώρα μας η Αράχωβα φέτος ζει μεγάλες στιγμές, αφού ο πανικός από κόσμο άρχισε πριν από τα Χριστούγεννα, με φοβερή πληρότητα και γεμάτα μαγαζιά. Το ανακαινισμένο χιονοδρομικό, που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες, ζει μεγάλες στιγμές, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για τιμές που παραπέμπουν στο «Nammos».

Ενα ζευγάρι για να απολαύσει τις VIP ξαπλώστρες του χιονοδρομικού θα πρέπει να καταναλώσει 100 ευρώ -η μίνιμουμ κατανάλωση είναι 50 ευρώ ανά ξαπλώστρα- ενώ μια νέα άφιξη, το «Yuki», σερβίρει σούσι εξαιρετικής ποιότητας, premium ποτά, ακόμη και σπάνιες σαμπάνιες.

Στο χιονοδρομικό υπάρχουν ακόμη και οι περίφημοι ναργιλέδες ή shisa, όπως αποκαλούνται, οι οποίοι έφτασαν και στο όμορφο χωριό, αφού πλέον έχουν φανατικούς λάτρεις. Οι τιμές για τις δύο νύχτες των καθιερωμένων ρεβεγιόν τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι 100 και 140 ευρώ αντίστοιχα στα chic στέκια όπως το «Ε» και το «Le Chapin» χωρίς ποτό. Κάποιοι το έφτασαν στα 160 ευρώ, ενώ σε μυθικές ταβέρνες όπως η περίφημη «Παναγιώτα» τα ρεβεγιόν είχαν κλειστεί πριν από εβδομάδες, αφού το μαγαζί είναι μικρό και γίνεται χαμός. Η Αράχωβα βουλιάζει από κόσμο που έφτασε σχεδόν στις αρχές της εβδομάδας, ενώ από χθες δεν βρίσκεις δωμάτιο ούτε για πλάκα, αφού η πληρότητα αγγίζει το 100%.

«Δεν υπάρχει όχι πατάρι, αλλά ούτε αχυρώνας», έλεγε επιχειρηματίας από την Αθήνα που προσπάθησε να βρει δωμάτιο για φίλους του στο διάσημο θέρετρο. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στο Καϊμακτσαλάν και στον Αγιο Αθανάσιο, καθώς και στους άλλους κατεξοχήν χειμωνιάτικους προορισμούς που βουλιάζουν από εκδρομείς.

Άνοιγμα φωτογραφίας

Back to top button
Close
Close