Γάμος - Βάπτιση

Τι συμβολίζει το κάθε λουλούδι ; Για να ξέρετε ποια να επιλέξετε για τη νυφική ανθοδέσμη και όχι μόνο.

 

Ένα πολύ σημαντικό μέρος των γαμήλιων προετοιμασιών είναι και η επιλογή λουλουδιών τόσο για τη νυφική ανθοδέσμη όσο και για τον στολισμό της εκκλησίας. Κάθε λουλούδι συμβολίζει και κάτι . Πριν επιλέξετε ποια λουλούδια θα διακοσμούν το γάμο σας, καλό είναι να ξέρετε τι συμβολίζει το καθένα.

Τριαντάφυλλο: Ένα από τα πιο αγαπημένα και πιο γνωστά λουλούδια στον κόσμο. Γενικά Συμβολίζει τον Έρωτα, το Πάθος και την Αγάπη. Ανάλογα με το χρώμα του τριαντάφυλλου αλλάζει και ο Συμβολισμός. Το λευκό τριαντάφυλλο συμβολίζει την αγνότητα, την ομορφιά τη στοργή και την αγάπη. Το κόκκινο τριαντάφυλλο παραπέμπει στο φλογερό πάθος και στο μεγάλο έρωτα, ενώ το ροζ τριαντάφυλλο συμβολίζει την ευγένεια, την ευτυχία, την κομψότητα και τον αλληλοσεβασμό του ζευγαριού.

Τουλίπα: Η τουλίπα συμβολίζει την αθάνατη αγάπη… Οποιοδήποτε χρώμα τουλίπας και αν επιλέξετε ο συμβολισμός παραμένει ο ίδιος. Δηλώστε την παντοτινή αγάπη σας και επιλέξτε το χρώμα που σας αρέσει περισσότερο για το Στολισμό του Γάμου σας.

Κρίνος:  Δεν μπορείτε με τίποτα να πείτε όχι στο λουλούδι που είναι το απόλυτο σύμβολο της αγνότητας και την κομψότητας. Αυτό το λουλούδι έδωσε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία και ο συμβολισμός του είναι όπως καταλαβαίνετε τεράστιος. Μια ανθοδέσμη με κρίνους σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους πάντες ενώ είναι ιδανική για όσες θέλουν να έχουν μια απλότητα στο γάμο τους. Μπορείτε να τους βρείτε σε λευκό -που είναι το πιο κοινό χρώμα- αλλά εξίσου εντυπωσιακοί είναι οι ροζ, οι κίτρινοι, οι πορτοκαλί και οι μωβ. Ο κρίνος θεωρείτε ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια για γάμο.

Μιγκέ: Το «Δάκρυ της Παναγιάς» ή αλλιώς «Κρίνο της Κοιλάδας» είναι το λουλούδι μιγκέ,  με το έντονο, ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο άρωμά του και τη λεπτή, φίνα εμφάνισή του . Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες του θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με ένα μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.

Ορχιδέα : Είναι το σύμβολο της σπάνιας ομορφιάς, της καθαρής αγάπης, συμβολίζει και την ώριμη γοητεία. Οι ορχιδέες είναι διαθέσιμες σε πολλά και εντυπωσιακά χρώματα, όπως τα απαλά παστέλ, κρεμ, ροζ, λευκό αλλά και το εντυπωσιακό κόκκινο, το επιβλητικό λιλά, το διαχρονικό μπλε.

Παιώνια: Συμβολίζει το ρομαντισμό και την ευημερία, είναι οιωνός καλής τύχης για ένα ευτυχισμένο γάμο. Στην Κίνα θεωρείται ο βασιλιάς των λουλουδιών κι συνδέεται με την τιμή, τον πλούτο, την αριστοκρατία, την αγάπη και τη γυναικεία ομορφιά.

Φρέζια: Η φρέζια συμβολίζει την αγάπη άνευ όρων.  Αν η 7η επέτειο γάμου σας πλησιάζει, η  φρέζια είναι το λουλούδι που πρέπει να χαρίσετε, σύμφωνα με την παράδοση. Στη γλώσσα των λουλουδιών, η φρέζια συμβολίζει την αθωότητα και τη φιλία ενώ υπενθυμίζει  την καθαρή και γνήσια αγάπη.

Ηλίανθος: Με το λαμπερό χρώμα του συμβολίζει τον θαυμασμό, τη λάμψη, την ευχάριστη διάθεση, αλλά και την υπερβολή. Πολύ απλό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό λουλούδι. Επίσης, συμβολίζει τη μεταφορά της ζεστασιάς και της ευτυχίας, τη λατρεία και τη μακροζωία.

Ελιά: Η ελιά είναι διαχρονικά το τελειότερο προϊόν της ελληνικής φύσης… Συμβολίζει εκτός από τη γνήσια ελληνικότητα, τη γαλήνη, την προστασία, την ευφορία και τη γονιμότητα.

Τα λουλούδια ανεξάρτητα από τον συμβολισμό τους είναι για να ομορφύνουν ακόμα πιο πολύ την πιο όμορφη μέρα της ζωή σας !

Μαριάννα Μαγουλά

 

Back to top button
Close
Close