Trikala life

Τα Παράπονα στον Δήμαρχο…..Αυλαία για τον δημοτικό κινηματογράφο

Στην πόλη μας η ύπαρξη ενός σημαντικού μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς, του Μύλου Ματσόπουλου, ενός από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους μύλους των Βαλκανίων, αποτελεί ένα σημείο συνάντησης των ανθρώπων της πόλης, ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμικών μονάδων της πόλης μας, μια εναλλακτική πρόταση και αναψυχής.
Ο Δημοτικός Κινηματογράφος -θερινός και χειμερινός- είναι ένας από τους βασικούς πυρήνες του Πολυχώρου Τέχνης και Πολιτισμού του Μύλου Ματσόπουλου. Η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στις προβολές του με επιλεγμένες ταινίες από τον ευρωπαϊκό και ελληνικό κινηματογράφο και αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς: ειδικές προβολές για τα παιδιά, λειτουργία της κινηματογραφικής λέσχης για παιδιά, πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Τέλος, στην αίθουσα έγινε ήδη η σύνδεση με τη φυσικό αέριο, έγινε βιολογικός καθαρισμός της αίθουσας και των καθισμάτων, καθώς και άλλες ηλεκτρολογικές εργασίες.
Η έναρξη της λειτουργία του Χειμερινού Κινηματογράφου θα γίνει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην αίθουσα προβολών στο Μύλο Ματσόπουλο, με την ταινία Τα Παράπονα στον Δήμαρχο.
Οι κάτοικοι μιας πόλης αγανακτισμένοι με τα σκάνδαλα και τις καταχρήσεις του επι χρόνια δημάρχου τους, ψηφίζουν έναν καινούργιο ο οποίος υπόσχεται να διοικήσει με τιμιότητα. Σύντομα όμως θα ανακαλύψουν ότι οι αλλαγές και ή νομιμότητα έρχονται με θυσίες. Αρνούμενοι να ξεβολευτούν θα κάνουν τα πάντα για να τον διώξουν.
Η μεγαλύτερη επιτυχία φέτος στην Ιταλία με εισπράξεις 10,000,000 και συνεχίζει.Αποτέλεσμα εικόνας για Τα Παράπονα στο Δήμαρχο
Κριτική:
Το αχώριστο δίδυμο Φικάρα/Πικόνε, ηθοποιοί και σκηνοθέτες με απροκάλυπτες κωμικές προθέσεις και αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο, στήνουν μια πικρή, αληθινή κριτική για το αγιάτρευτο του πολιτικού χάους στην Ιταλία, […]. Η έκθεση των καταστάσεων είναι καθαρόαιμα λαϊκή, συμβατή με τη σιτσιλιάνικη νοοτροπία, αλλά οι σκηνοθέτες χρησιμοποιούν το μπουφόνικο, στα όρια του σκετς, χιούμορ τους, για να καταδείξουν ένα οργανωμένο αδιέξοδο, στο οποίο εμπλέκονται η Μαφία, η Εκκλησία, η Πολιτεία, πάνω απ’ όλα οι σάπιες ευκολίες μιας κακά συντηρημένης παράδοσης αιώνων, όπως η άδεια της καντίνας που καλείται να παρουσιάσει ο ιδιοκτήτης και, πολύ φυσικά, λέει στον αστυνομικό, πως ο ίδιος ο πατέρας του την παρέδωσε σ’ εκείνον – οπότε, τι να λέμε… Η μεταφορά των ίδιων ακριβώς καταστάσεων σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας θα φάνταζε απολύτως δόκιμη. Lifo-Θ Κουτσογιαννόπουλος
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15 (εκτός Δευτέρας)
Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά 4 €
Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20090 http://cine-mylos.blogspot.com
facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων

Back to top button
Close
Close