MUST ReadTrikala lifeΠολιτισμόςΤρίκαλα

Ο Daniel χτύπησε και τον τουρισμό στα Τρίκαλα

Τρείς μήνες μετά το απίστευτο  κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία αλλά και τον νομό Τρικάλων και τα όσα δημιουργήθηκαν πλέον  συνεχίζει να απασχολεί την περιοχή αλλά και να αποτελεί δυσμενή συγκυρία για το τουριστικό προϊόν στην πόλη στον ορεινό όγκο του νομού και τα Μετέωρα. Τα στοιχεία για την προσέλευση των επισκεπτών την περίοδο των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά  σε σχέση με την περασμένη χρονιά επιφέρουν προβληματισμό .

Και αυτό γιατί μπορεί τα δυο βασικά τριήμερα ,Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς στην κυριολεξία να μην υπάρχει κατάλυμα, τις υπόλοιπες ημέρες όμως ,αρχής γενομένης ακόμα και από το προσεχή σαββατοκύριακο η προσέλευση είναι περιορισμένη. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους που το trikalaidees συζήτησε μαζί τους πέρυσι την ίδια εποχή οι κρατήσεις είχαν διαμορφωθεί στο 100% και σήμερα 20 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ,καταγράφονται στο 60%.

Αιτία φυσικά η καταστροφική μανία του daniel η οποία  πέρα από τα γνωστά επακόλουθα που άλλαξαν την ζωή πολλών συμπολιτών τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά, φαίνεται να επηρέασαν και την συνείδηση των ανθρώπων εκτός Θεσσαλίας, αυτών που ακόμη και από τα νησιά, που  αυτήν την εποχή πραγματοποιούν τις διακοπές τους κυρίως στα ενδότερα της Ελλάδας με αποτέλεσμα να έχουν αποκλείσει έναν  βασικό προορισμό διασκέδασης τις εορταστικές ημέρες δηλαδή την περιοχή μας.

Σύμφωνα με όσους επιχείρησαν να κλείσουν κατάλυμα στα Τρίκαλα η πρώτη ερώτηση που έκαναν  στην ρεσεψιόν ,αφορούσε εάν το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και ο ορεινός άξονας προσπελάσιμος προς κάθε κατεύθυνση. Η δε δεύτερη, εάν γενικότερα μετά τις καταστροφές υπάρχει ζωή, θεωρώντας οτι ακόμη και στην πόλη η κατάσταση κατά κάποιο τρόπο είναι δραματική και η κοινωνία βρίσκεται σε υποτονικούς ρυθμούς .Το γεγονός αυτό καταγράφεται τόσο στα ξενοδοχεία της Ελάτης και του Περτουλίου όσο και στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Τρικαλινής πόλης .Η ίδια κατάσταση και στην Καλαμπάκα, αφού οι επαγγελματίες του δημοφιλή προορισμού στην Ελλάδα φαίνεται να πλήττονται από το πέρασμα της κακοκαιρίας έστω και τρείς μήνες μετά καταγράφοντας τα ίδια νούμερα επισκεψιμότητας και ενδιαφέροντος ….

Παρόλα αυτά το τουριστικό  δέλεαρ με την  πρέπουσα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και  το ασφαλή και προσβάσιμο οδικό δίκτυο,  συνεχίζει να είναι μεγάλο και οι ομορφιές του  νομού μας ,ο Μύλος των Ξωτικών και τα Μετέωρα αποτελούν ισχυρό κίνητρο για να ανατραπούν τις επόμενες ημέρες όλα τα δεδομένα

cz

Back to top button
Close
Close