Travel

Σύβοτα :“Μόντε Κάρλο της Θεσπρωτίας”

Τα ονομάζουν “Μόντε Κάρλο  της Θεσπρωτίας” και δύσκολα μπορείς να φέρεις αντίρρηση, αφού τα πολυτελή σκάφη κατακλύζουν το λιμάνι και τους πολλούς μικρούς κόλπους, με τους ιδιοκτήτες τους να κάνουν βουτιές από το κατάστρωμα ή να αράζουν με ένα ποτήρι κρασί απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Επίσης, τα Σύβοτα μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο και για μια διαδρομή στα Ιστορικά και φυσικά μνημεία της Ηπείρου.

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (Μούρτος) είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό προικισμένο με ένα μοναδικό τοπίο, αποτελούμενο από πανέμορφες ακρογιαλιές και μικρούς κολπίσκους, σαν φιόρδ στην αγκαλιά του Ιονίου, όπου το καταπράσινο τοπίο ενώνεται με τη θάλασσα, συνθέτοντας  μια ειδυλλιακή εικόνα. Το μέρος περιβάλλεται από τα νησάκια Άγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος και φημίζεται για τις ιδιαίτερες παραλίες του.

Οι περισσότερες είναι οργανωμένες. Από τις πιο κοσμοπολίτικες Μέγα και Μικρή Άμμος μέχρι τις πιο ήσυχες Γαλλικός Μώλος και Ζέρη, οι ακρογιαλιές των Συβότων εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Σπάνιας ομορφιάς παραλία, είναι η Μπέλα Βράκα στο νησάκι Μουρτεμένο, όπου θα φτάσετε περπτώντας μέσα από τη θάλασσα (το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο) και η Πισίνα με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, την οποία θα προσεγγίσετε μόνο μέσω θάλασσας. Δεν είναι τυχαίο το ότι έχει επιλεγεί από πολλά ταξιδιωτικά περιοδικά, ως μέσο ανάδειξης του κάλλους της περιοχής!

by Giota Magkoura

http://lovelovegreece.com/

Back to top button
Close
Close