Travel

Συναρπαστικές εξορμήσεις στο Ανήλιο, το νεότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας

Όταν το 2017 η Εταιρεία “My Adventure-Event Organizer Pro” ανέλαβε τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Ανηλίου στο Δήμο Μετσόβου, παρέλαβε και το κτήριο του chalet, το οποίο ανακαίνισε πλήρως, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο χώρο της κουζίνας. Γήινα χρώματα, λιτές γραμμές, φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα με τις μεγάλες τζαμαρίες περιμετρικά να ξεκουράζουν και να ταξιδεύουν το βλέμμα.

Το Chalet “Chamois”, όπως ονομάστηκε ως συμβολική κίνηση για την προστασία του σπάνιου θηλαστικού που κατοικεί στην περιοχή του Ανηλίου, διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα, εντυπωσιακό μέσα στα 850τμ και την ποιοτική κουζίνα, αποτελεί ένα γαστρονομικό προορισμό που απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Παρέες, οικογένειες, φίλοι των υπαίθριων δραστηριοτήτων και λάτρεις του καλού φαγητού μπορούν να απολαύσουν αγαπημένα πιάτα και γεύσεις, με εκλεκτά κρασιά, ποικιλία ροφημάτων και βοτάνων με θέα τις ωραιότερες κορυφογραμμές της Ελλάδας.

Ο υπεύθυνος εστίασης του Chalet Chamois και υπαίθριων δραστηριοτήτων του Anilio Adventure Park, Αλέξανδρος Καλογήρου σημειώνει χαρακτηριστικά: «μας ενδιαφέρει η δημιουργία σχέσεων, η επαφή με τον κόσμο. Επιθυμία μας είναι να προφέρουμε καλό φαγητό συνδυασμένο με εκλεπτυσμένες γεύσεις και αισθητική σ’ ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές και το μενού διαθέτει πιάτα για κάθε διατροφική προτίμηση. Το Αnilio Adventure Park είναι ο φυσικός χώρος για μικρούς και μεγάλους, για δραστηριότητες, ανέμελα παιχνίδια και απόλαυση της φύσης και του βουνού. Θέλουμε οι επισκέπτες μας να φεύγουν ευχαριστημένοι με την υπόσχεση για επιστροφή».

Ο Σεφ Γιάννης Χρηστίδης, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσους σταθμούς νησιά, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μετράει 22 χρόνια στο επάγγελμα. Όπως λέει ο ίδιος «ήρθα στο Ανήλιο μ’ ένα κλειδί στο χέρι χωρίς να γνωρίζω τίποτα». Σήμερα, στον τρίτο χρόνο στο τιμόνι της κουζίνας, ο Σεφ και η ομάδα του, παρουσιάζει φίνα πιάτα που «πατάνε» σε παραδοσιακές συνταγές με νεωτερική εκτέλεση, δημιουργώντας ένα μενού, το οποίο διακρίνεται για τους ασυμβίβαστους συνδυασμούς χωρίς όμως να ξεφεύγει σε υπερβολές και ακρότητες. Το μυστικό του οι σπιτικές γευστικές αναμνήσεις.

Έτσι, ο τραχανάς σερβίρεται με μανιτάρια βουνού, κοτόπουλο, πατέ από συκωτάκι και αυγολέμονο, ενώ ο κόκορας συνοδεύεται με χυλοπίτες ελιά και θυμάρι. Το παραδοσιακό αρνάκι μαγειρεύεται με μυρωδικά και τρώγεται με σεσκουλοντολμά, ρίζα σέλινου και κεφίρ. Το καπνιστό τυρί Μετσόβου μετατρέπεται σε ένα απολαυστικό ορεκτικό με πρόβειο προσούτο και μαρμελάδα σύκου. Η γαλατόπιτα γίνεται επιδόρπιο και η μηλόπιτα αρωματίζεται ελαφρώς με περγαμόντο απογειώνοντας την κρέμα πράσινου μήλου. Όσο για τους πιστούς στα πιάτα της ώρας, ο Σεφ κάνει κι εδώ θαύματα!

Το μεγάλο πλεονέκτημα της κουζίνας είναι κυριολεκτικά η πρώτη ύλη, καθώς ο Δήμος Μετσόβου και γενικότερα η Ήπειρος φημίζονται για την κτηνοτροφία, τα τυροκομικά προϊόντα, τα βότανα, το μέλι και τα κρασιά. Το Chalet Chamois έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς ενισχύοντας και προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της περιοχής.

Στην καρδιά της Πίνδου, το Anilio Adventure Park μοιάζει να ενώνει τη Δυτική, Βόρεια και Νότια Ελλάδα μέσω της Εγνατίας Οδού, μόλις 7χλμ από την Έξοδο Ανηλίου. Δε χρειάζεται σκέψη, έχουμε ήδη στρώσει τραπέζι και σας περιμένουμε!

www.anilioadventurepark.gr

Back to top button
Close
Close