Travel

Στα ελβετικά σαλέ… της Ελάτης

Αν νομίζετε ότι τα Χριστούγεννα είναι ταυτισμένα με τις Ελβετικές Άλπεις, τότε σίγουρα δεν έχετε επισκεφθεί την Ελάτη Τρικάλων. Τα χιονισμένα τοπία της περιοχής κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα, ενώ τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν την Ελάτη για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Ελάτη Τρικάλων, όχι τυχαία, έχει χαρακτηριστεί ως η «Μύκονος του χειμώνα», καθώς έχει αναδειχθεί σε ένα από τα  πιο κοσμοπολίτικα και τουριστικά χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων, στις πλαγιές του Κόζιακα και διαθέτει πυκνά ελατοδάση.

Φτάνοντας στην Ελάτη για τις διακοπές των Χριστουγέννων, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε είναι οι ξύλινοι πάγκοι που έχουν στηθεί με προϊόντα τοπικών συνεταιρισμών, όπως χαμομήλι, αγριοβότανα, ντόπια ρίγανη, χυλοπίτες, τραχανά και μέλι.
Στα γραφικά, χιονισμένα σοκάκια της Ελάτης, που είναι στολισμένα καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, θα συναντήσετε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες, ενώ τις νύχτες μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα πολλά μπαράκια της περιοχής, με θέα τη χιονισμένη πλαγιά του Κόζιακα.  Σχετική εικόνα

Τα… Ελβετικά chalets των Τρικάλων

Γιορτές στην Ελάτη σημαίνουν παιχνίδι με το χιόνι, επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι, στο οποίο εάν δεν είστε λάτρης των χειμερινών σπορ, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή μία ζεστή σοκολάτα στο πλήρως εξοπλισμένο σαλέ που διαθέτει και συμμετοχή σε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δρώμενα.
Το σίγουρο είναι ότι θα σας εντυπωσιάσουν τα χιονισμένα σπίτια με τις ξύλινες τριγωνικές σοφίτες, που θυμίζουν ελβετικά chalets, ενώ η μυρωδιά του ξύλου που καίγεται στα τζάκια θα σας συντροφεύει σε κάθε πέτρινο σοκάκι της Ελάτης.

Back to top button
Close
Close