Design

Κουρτίνες μπάνιου για να αναβαθμίσετε τον χώρο σας μόνοι σας!

 

Με μια πρώτη σκέψη, ο ρόλος της κουρτίνας μπάνιου είναι αυστηρά λειτουργικός. Συγκρατεί το νερό να μην χυθεί στο πάτωμα, κρατάει τη ζέστη στον χώρο και προσφέρει προστασία στη ιδιωτική σας ζωή καθώς περνάτε κάποιες στιγμές με τον εαυτό σας. Αλλά αν κοιτάξετε πέρα από το τυπικό, η κουρτίνα σας έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα έργο τέχνης. Με μερικές μικρές συμβουλές, μπορείτε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ένα πολύ ευχάριστο χώρο.

Ακολουθούν συμβουλές από Κουρτίνες Μπάνιου με Υπέροχα Σχέδια – houseart.gr

Ναυτικά μοτίβα

Μια ναυτική θεματική κουρτίνα φαίνεται σαν μια λογική επιλογή για διακόσμηση μπάνιου. Ενώ οι εκτυπώσεις που εμπνέονται από τη ναυτική αγορά είναι εύκολο να βρεθούν στα καταστήματα, τίποτα δεν συγκρίνεται με μια δική σας έμπνευση που μπορείτε να την προσαρμόσετε στην κουρτίνα σας.  Δοκιμάστε ένα σχέδιο όπως το μοτίβο από άγκυρες ή ψαράκια. Βάψτε μόνοι σας την κουρτίνα σε ανοιχτό γαλάζιο και χρησιμοποιήστε πλαστική κουρτίνα αντί για ύφασμα για καλύτερα αποτελέσματα. Η χρήση ενός φύλλου αντί μιας παραδοσιακής κουρτίνας σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το μήκος της (το οποίο είναι ιδανικό για να κρύβετε τις ατέλειες της μπανιέρας).

Έντονα μοτίβα και εκτυπώσεις

Μια φωτεινή κουρτίνα μπορεί να δώσει αμέσως στο μπάνιο σας μια εντελώς νέα εμφάνιση. Επιλέξτε ένα σχέδιο με πολύχρωμα πουλιά που ταιριάζει απόλυτα με ένα λουλουδένιο τελείωμα. Μια παρόμοια εναλλακτική για το παιδικό μπάνιο θα ήταν μια εκτύπωση ζώων. Ο δροσερός τόνος αυτής της κουρτίνας μπάνιου με εναλλασσόμενα σχέδια θα λειτουργούσε ιδανικά δίπλα σε λευκούς ή γκρίζους τοίχους. Κατά τη διακόσμηση του υπόλοιπου χώρου, χρησιμοποιήστε την κουρτίνα ως εστιακό σημείο για να επιλέξετε τα υπόλοιπα αξεσουάρ σας. Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ψηλότερου ταβανιού, κρεμάστε την ράβδο της κουρτίνας έτσι ώστε η κουρτίνα σας να τελειώσει λίγα εκατοστά πάνω από το πάτωμα.

Πικέ κουβέρτα

Το μπάνιο σας είναι ίσως το λιγότερο πιθανό μέρος όπου η υφή μπαίνει στο επίκεντρο του σχεδιασμού. Μια απλή πλεκτή κουβέρτα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην διακόσμηση του. Μια κουβέρτα πλεγμένη με καλώδιο μετατρέπεται με μερικούς γάντζους σε κουρτίνα. Μην ανησυχείτε αν δεν ξέρετε να πλέκετε. Απλά αγοράστε μια από οποιοδήποτε κατάστημα προϊόντων σπιτιού. Βεβαιωθείτε ότι η τελική σας επιλογή θα είναι μια αρκετά μεγάλη κουρτίνα για να βγαίνει έξω από τη μπανιέρα, έτσι ώστε να μην απορροφάει νερό και χρειάζεται πολύ χρόνο για να στεγνώσει.

Ένα απροσδόκητο σχέδιο

Αν είστε φανατικός οπαδός κάποιου αθλήματος, αντλήστε έμπνευση από έναν αγαπημένο αριθμό φανέλας και εμφανίστε τον στην κουρτίνα του μπάνιου σας. Δύο συνηθισμένοι αριθμοί για παράδειγμα θα μπορούσαν εύκολα να ανανεώσουν μια απλή κουρτίνα από καραβόπανο. Συντονίστε τα χρώματα ανάλογα με την αγαπημένη σας ομάδα. Μήπως όμως θέλετε πιο έντονα χρώματα σε ολόκληρη την κουρτίνα σας; Ίσως μια καλή επιλογή θα ήταν μια ριγέ κουρτίνα σε φωτεινές αποχρώσεις του ροζ, πορτοκαλί και τυρκουάζ που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Ξεκινήστε με το πιο έντονο χρώμα στην βάση και συνεχίστε με την πιο ήρεμη απόχρωση στην κορυφή.

Οι παραπάνω συμβουλές αποδεικνύουν ότι μια μικρή αλλαγή στο μπάνιο σας μπορεί να επιφέρει τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινή σας ψυχολογία.

Back to top button
Close
Close