Idees Sports

Κορυφαία ονόματα του χώρου έρχονται στο αθλητικό κέντρο Σκαμνιές

Το αθλητικό κέντρο στις Σκαμνιές είναι ο κορυφαίος χώρος για διεξαγωγή αγώνων ανωμάλου δρόμου στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και μόνιμα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα διεξάγονται εδώ. Αρκετοί από τους κορυφαίους και κορυφαίες των αποστάσεων θα βρίσκονται στα Τρίκαλα την Κυριακή για το πανελλήνιο στο οποίο αναμένεται να έχουμε ρεκόρ συμμετοχών…

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο στην περιοχή Σκαμνιές της Πηγής Τρικάλων σε ειδική πίστα και σε μία διαδρομή απόστασης 2χλμ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κούρσες για τις ηλικιακές κατηγορίες των Ανδρών και Γυναικών (μεγαλύτεροι των 22), των Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών (20 έως και 22 ετών), των Εφήβων και Νεανίδων (Κ19), και των Παίδων και Κορασίδων (Κ18).

Οι απόστάσεις διαφέρουν ανάλογα την ηλικιακή κατηγορία, με τη μεγαλύτερη αυτή των ανδρών να είναι 10χλμ.,  και τη μικρότερη αυτή των κορασίδων να είναι 3χλμ. Οι γυναίκες και οι νέοι άνδρες θα τρέξουν 8χλμ., οι έφηβοι και οι νέες γυναίκες 6χλμ. και οι παίδες και οι νεάνιδες 4χλμ.

Η διαδρομή πατά πάνω σε φυσικό χορτάρι και δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερες εναλλαγές της κλίσης, συνεπώς θεωρείται σχετικά εύκολη για ανώμαλο δρόμο.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος δρομείς από όλη τη χώρα οι οποιοι ανήκουν στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν κλείσει εδώ και 10 περίπου μέρες.

Back to top button
Close
Close