Γάμος - Βάπτιση

Γάμος με άρωμα ελληνικής φύσης από την Μαριάννα Μαγουλά.

 

Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος , αναλόγως την εποχή η φύση μας δίνει απλόχερα όλη την ομορφιά της. Μία ξεχωριστή πρόταση για τη διακόσμηση του γάμου σας είναι τα αρωματικά φυτά.

Οι επιλογές που υπάρχουν, ειδικά την άνοιξη, είναι πάρα πολλές . Είναι τάση τα τελευταία χρόνια να διακοσμούν τα τραπέζια των καλεσμένων γλάστρες με αρωματικά φυτά, λεβάντα, δεντρολίβανο , φρέσκια ρίγανη, μέντα, δυόσμος . Στο τέλος της γαμήλιας δεξίωσης οι καλεσμένοι σας μπορούν να πάρουν τη γλάστρα ως ενθύμιο.

Η Λεβάντα από μόνη της είναι ένα εντυπωσιακό φυτό και λόγω του υπέροχου χρώματος αλλά και λόγω της μυρωδιάς που αναδύει. Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικό θέμα στο γάμο σας. Από γλαστράκια στη διακόσμηση της εκκλησίας, μέχρι και ένα κλωναράκι αποξηραμένης λεβάντας στις μπομπονιέρες σας. Επίσης μια πολύ όμορφη πρόταση για δώρο στους καλεσμένους  σας είναι σαπουνάκια με άρωμα λεβάντας .

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη αίσθηση δίνει και ο βασιλικός ως διακοσμητικό φυτό σε γάμους.  Λόγω του μεθυστικού αρώματος που αναδύει θα αφήσει μια ξεχωριστή αίσθηση στους καλεσμένους σας. Επίσης η μέντα και ο δυόσμος είναι δύο φυτά με ξεχωριστό άρωμα που θα σας δώσουν ένα όμορφο και ευωδιαστό αποτέλεσμα, τα οποία  μπορείτε να συνδυάσετε με mojito ως welcome drink στη δεξίωση σας .

Στα τραπέζια των καλεσμένων μπορείτε να έχετε τελαράκια λευκά ή στο φυσικό χρώμα του ξύλου και μέσα να υπάρχει ποικιλία αρωματικών φυτών σε βαζάκια ή γλαστράκια. Το αποτέλεσμα αναμφισβήτητα θα είναι μοναδικό και λόγω των διαφόρων αρωμάτων και λόγω των διαφόρων χρωμάτων .

 

Μαριάννα Μαγουλά

Back to top button
Close
Close