Cooking ideas

Έφτασε το τέλος της Πίτσας και του Μπέργκερ

H λίστα του CNN περιλαμβάνει μόνο πιάτα από την Ασία, ασχέτως αν ψήφισαν αναγνώστες από όλο τον πλανήτη. Κάτι που σημαίνει ότι έρχεται το τέλος του μπέργκερ και της πίτσας, τουλάχιστον με τη μορφή που τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα… Δείτε τη λίστα με τα 10 πιο νόστιμα φαγητά του κόσμου.

10. Massaman κάρι, Ταϊλάνδη
Πικάντικο, γλυκό και αλμυρό ταυτόχρονα, με άρωμα και γεύση καρύδας, θεωρείται ο βασιλιάς των κάρι. Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.

9. Πάπια Πεκίνου, Κίνα
Αργά ψημένη στο φούρνο, η πάπια Πεκίνου με τη τραγανή και καραμελωμένη πέτσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ασιατικά πιάτα. Πολλά τοπικά εστιατόρια σερβίρουν περισσότερη πέτσα απ’ ό,τι κρέας, ενώ τη συνδυάσουν με pancakes, κρεμμύδια και σάλτσα από γλυκά φασόλια.

Rendang, Ινδονησία Νικητής είναι αυτό το πιάτο με βοδινό κρέας που φαίνεται να έχει πολύ πιστούς θαυμαστές. Το κρέας σιγοβράζει σε γάλα καρύδας και σε ένα μείγμα από λεμονόχορτο, κουρκουμά, σκόρδο, τζίντζερ, τσίλι και πολλά άλλα μπαχαρικά

Nasi goreng, Ινδονησία Ο μαγικός συνδυασμός ρυζιού, αβγού και γαρίδας ξαναχτυπά. Το δεύτερο τηγανητό ρύζι της λίστας, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα τοπικά πιάτα.

Σούσι, Ιαπωνία Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας έκανε εντύπωση. Το νόστιμο φαγητό δεν είναι ανάγκη να είναι και περίπλοκο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για παράδειγμα, ο πολύ απλός συνδυασμός ρυζιού και ωμού ψαριού κάνει τη διαφορά

 

Tom yam goong, Ταϊλάνδη Αυτή η σούπα είναι το πιο γευστικό πικάντικο αριστούργημα της χώρας και περιέχει γαρίδες, ντομάτες, μανιτάρια, λεμονόχορτο και πλήθος μπαχαρικών

Pad thai, Ταϊλάνδη Ήμασταν σίγουροι πως θα συναντήσουμε το συγκεκριμένο πιάτο στη λίστα και ίσως να το περιμέναμε και σε ακόμη υψηλότερη θέση.

Som tam. Ταϊλάνδη Πρόκειται για μια σαλάτα από παπάγια, σκόρδο, τσίλι, σάλτσα ψαριού, φιστίκια, αποξηραμένες γαρίδες, ντομάτες, χυμό λάιμ και φασόλια.

Dim sum, Χονγκ Κονγκ Μείγμα από θαλασσινά, κοτόπουλο, λαχανικά και άλλα, τυλιγμένα σε ρυζόφυλλο, ψημένα στον ατμό. Αποκλείεται να μην πας στο Χονγκ Κονγκ και να μην δοκιμάσεις το συγκεκριμένο πιάτο.

Ράμεν, Ιαπωνία Όπως έχουμε εμείς τα σουβλάκια, έτσι έχουν στην Ιαπωνία το ράμεν. Σούπα με έντονα γευστικό ζωμό, νουντλς και διάφορες πρωτεΐνες, από κοτόπουλο μέχρι ψάρια.

 

Back to top button
Close
Close