Idees Sports

Μεγάλος νικητής ο Γιώργος Καλαπόδης στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Παρουσία Τρικαλινών

Ο Γιώργος Καλαπόδης ήταν ο πρώτος νικητής στον τερματισμό του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος ξεκίνησε στις 8:00 το πρωί από την Πέλλα διανύοντας 42 χιλιόμετρα.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονται

Πολύ καλή παρουσία από τον Τρικαλινό δρομέα Χρήστο Λίππα

Τον Γιώργο Καλαπόδη ακολούθησε ο περσινός νικητής του Μαραθωνίου, Ιασωνας Ιωαννίδης ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Βαγγέλης Καλιόγλου.

Advertisement

Ο Γιώργος Καλαπόδης τερμάτισε με χρόνο 02:26:20, για τον οποίο αποτελεί ατομικό ρεκορ. Ο  Ιωαννίδης Ιάσων τερμάτισε με χρόνο 2:27:07 και ο Βαγγέλης Μαλιόγλου με χρόνο 2:29:06.

Οι τρεις πρώτες γυναίκες που έκοψαν το νήμα του τερματισμού είναι η Ειρήνη Πεφκιανάκη με χρόνο 3: 02:15, η Λουίζα Παπαντωνάτου με χρόνο 3:04:17 και η Δανάη Πασπάτη με χρόνο 3.08.11.

«Είχαμε σασπένς και μια προσπέραση τα τελευταία λεπτά αλλά σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε πολύ που ο δήμος Θεσσαλονίκης υποδέχεται ξανά μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ο αθλητισμός είναι υγεία και χαρά. Αυτό το μήνυμα πρέπει να στείλουμε από τη Θεσσαλονίκη ότι όλοι μαζί γιορτάζουμε, αθλούμαστε», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δίνοντας το δικό του μήνυμα από την γραμμή τερματισμού στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο.Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Παρότι μάλιστα η πανδημία έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες, ο παγκόσμιος χαρακτήρας της διοργάνωσης αποτυπώθηκε μέσα από την παρουσία δρομέων από 41 χώρες, ακόμα και από μακρινά μέρη όπως το Τρινιντάντ & Τομπάγκο, η Νότιος Αφρική και η Βενεζουέλα.Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι

Δείτε φωτογραφίες του νικητή:

 

 

Όσα δήλωσε ο μεγάλο νικητής:

Αναλυτικά η διαδρομή

Μετά το δεύτερο χιλιόμετρο της διαδρομής οι αθλητές βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο Έδεσσας – Θεσσαλονίκης, τον οποίο και θα ακολουθήσουν για τα επόμενα 8χλμ. μέχρι τη Χαλκηδόνα. Στο 8ο χλμ. οι αθλητές εισέρχονται στην πόλη της Χαλκηδόνας. Στο 9ο χλμ. συναντούν τη διασταύρωση των δρόμων για Βέροια και Θεσσαλονίκη. Το 10ο χλμ. είναι αμέσως μετά τη Χαλκηδόνα. Στο 13ο χλμ. ο δρόμος περνά με γέφυρα πάνω από τον Αξιό ποταμό. Το 15ο χλμ. είναι πριν από το χωριό Γέφυρα.

Το 20ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση του Αγίου Αθανασίου, έξοδος προς την εθνική οδό. Το 25ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση του δρόμου για Νέα Αγχίαλο. Το 28ο χλμ. περνά πάνω από το Γαλλικό ποταμό. Στο 30ο χλμ. οι αθλητές περνούν από την Ιωνία (Διαβατά). Στο 35ο χλμ. βρίσκεται στο κέντρο του Κορδελιού, στην οδό Μοναστηρίου. Στο 38ο χλμ. στρίβουμε δεξιά στην οδό Γιαννιτσών.

Διαβάστε επίσης...

Back to top button