Τρίκαλα

To UK School of English γίνεται 20 ετών!

Τη σχολική χρονιά που αφήσαμε πίσω μας οργανώσαμε για τους μαθητές μας ένα ταξίδι στο παρελθόν. Ανατρέξαμε σ’ αυτό, συζητήσαμε, γράψαμε για όλες εκείνες τις μοναδικές εκπαιδευτικές στιγμές που έχουμε μοιραστεί όλα αυτά τα χρόνια. Ένα φωτογραφικό flashback μας θύμισε τα projects, τις συνεργασίες με σχολεία του εξωτερικού, με σχολεία από την υπόλοιπη Ελλάδα, τα προγράμματα που τρέξαμε για πρώτη φορά σε επίπεδο Πανελλαδικό, ακόμη, τις γιορτές μας, τις επιτυχίες μας, με τη βράβευση του σχολείου μας «School of the year 2022» και το χρυσό βραβείο για το πρόγραμμά μας Αrtful Thinking (Έντεχνος συλλογισμός)! Τιμήσαμε τις εκπαιδευτικούς μας για τη φροντίδα και τη συνεχή διάθεση τους για επιμόρφωση και εξέλιξη, συγκινηθήκαμε με τις δράσεις μας που είχαν αντίκτυπο στην κοινωνία, όπως τους Μαραθωνίους μας, τη σκυταλοδρομία ανάγνωσης για το Μαζί για το Παιδί για 6 συναπτά έτη και αναρίθμητα άλλα. Νιώσαμε πλούσιοι σε εμπειρίες, εισπράξαμε αγάπη και εμπιστοσύνη, παίρνουμε δύναμη για τη συνέχεια.

Η επόμενη χρονιά είναι αφιερωμένη στο μέλλον. Στο μέλλον της εκπαίδευσης, στο μέλλον των παιδιών μας. Είναι, τα 20 χρόνια, για εμάς, μια νέα υπόσχεση για πρόοδο, αφοσίωση και πίστη στην εκπαίδευση, μια νέα δέσμευση να φέρουμε στις τάξεις μας σύγχρονες μεθοδολογίες και  εκπαιδευτικά εργαλεία με στόχο να δημιουργήσουμε όχι μόνο άριστους χρήστες της Αγγλικής γλώσσας, αλλά να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας δεξιότητες σημαντικές για το μέλλον τους, όπως η συνεργατικότητα (collaboration), η επικοινωνία (communication), η δημιουργικότητα (creativity), η αναλυτική σκέψη (critical thinking) κ.τ.λ. Η νέα μας αφήγηση (new story of learning) φέρνει στο προσκήνιο στις τάξεις μας την ανάγκη να αναπτύξουμε μια κουλτούρα σκέψης, αναζήτησης, σύνδεσης των γνώσεων και εφαρμογής αυτών (Culture of Thinking), καθώς και την επιθυμία να ενεργοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το εγγενές κίνητρο των μαθητών μας (intrinsic motivation) δημιουργώντας έτσι ενδυναμωμένους μαθητές (empowered learners) και ένα δυναμικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Στο UK “γιορτάζουμε” κάθε στιγμή. Εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για να δείξουμε στα παιδιά μας πως η μάθηση είναι μια δημιουργική διαδικασία γεμάτη γνώση, αγάπη και πάθος, όπου ο μαθητής γίνεται το επίκεντρο, συμμετέχει ενεργά και γίνεται “Leader of their own Learning”.

  • Εάν το σχολείο σας ήταν χαρακτήρας ενός βιβλίου, πως θα περιγράφατε την προσωπικότητά του και την πορεία του;

Το σχολείο μας θα ήταν ένας ανήσυχος και τολμηρός χαρακτήρας, που συνεχώς αναζητά γνώση και απολαμβάνει τις νέες εμπειρίες. Το ταξίδι του θα ήταν ένα ταξίδι ανάπτυξης, αυτογνωσίας και μεταμόρφωσης, καθώς ενισχύει τους μαθητές μας να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους, να είναι ανοιχτοί σε νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες. Ο χαρακτήρας της Ματίλντα, της ηρωίδας του Roald Dahl, αποτυπώνει το πνεύμα της «περιέργειας», της ενδυνάμωσης και της μεταμορφωτικής δύναμης της εκπαίδευσης που συμφωνεί με τις αξίες του σχολείου μας.

  • Αν το UK είχε μια υπερδύναμη, ποια θα ήταν και πως θα επηρέαζε θετικά την μάθηση των μαθητών του;

Η υπερδύναμη του UK θα ήταν αυτή του «ανήκειν» – sense of belonging! Αυτή η υπερδύναμη εμπνέει την «αγκαλιά» του UK, ανάμεσα στους μαθητές του, τις εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες που μας εμπιστεύονται. Ενθαρρύνει τη συνεργατική μάθηση, την ελευθερία έκφρασης και τον πειραματισμό μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον όπου ο καθένας νιώθει αναγνωρισμένος και τολμάει εκπαιδευτικά. Η φροντίδα αυτής της μικρής κοινωνίας είναι από τα βασικά στοιχεία της εμπειρίας του UK.

  • Αν μπορούσατε να προσκαλέσετε 3 γνωστές προσωπικότητες να συζητήσουν για την εκπαιδευτική φιλοσοφία του UK, ποιοι θα ήταν και ποια θέματα θα θέλατε να εξερευνήσουν;

Θα προσκαλούσαμε την Ντο Κόιλ (γλωσσολόγο), τον Πάμπλο Πικάσο και τη Μαλάλα Γιουσαφζάι. Μαζί θα εξερευνούσαν τα θέματα της διαθεματικότητας στη διδασκαλία των Αγγλικών, της δημιουργικότητας, της ενδυνάμωσης και της δύναμης της γνώσης ως εργαλείο γνωριμίας με τον κόσμο και διαμόρφωσης αυτού. Οι διαφορετικές τους προοπτικές θα εμπλούτιζαν τη συζήτηση για τον τρόπο που προωθούμε τη δημιουργική σκέψη, την κριτική αντίληψη και τον ανοιχτό νου.

  • Αν το UK ήταν ο πρωταγωνιστής μια ταινίας, ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;

Αν το UK ήταν πρωταγωνιστής σε μια ταινία, θα ενσάρκωνε το πνεύμα του Τζον Κίτινγκ, του δασκάλου της ταινίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Η αγάπη μας για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, την ανάγνωση και τη γραφή οδηγούν μεγάλο μέρος των μαθημάτων μας. Μέσω της μαγείας της γλώσσας και της λογοτεχνίας ανακαλύπτουμε τον κόσμο, ταξιδεύουμε σε τόπους και εποχές! Carpe Diem! Αδράχνουμε κάθε ευκαιρία τέτοιων αναζητήσεων με βασικό μας εργαλείο, φυσικά, την Αγγλική γλώσσα

Facebook: UK school – Creating Experiences

 

 

Lanaras
Back to top button
Close
Close