Design

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια μοντέρνα κουζίνα να ξεχωρίζει!

Η κουζίνα είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που χρησιμοποιούμε περισσότερο, είτε για να μαγειρέψουμε, είτε για να περάσουμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ή και τα δύο μαζί!

Μια μοντέρνα κουζίνα όμως δεν εξυπηρετεί μόνο πρακτικούς και λειτουργικούς σκοπούς, αλλά και αισθητικούς, αφού ο σχεδιασμός και η διακόσμησή της οφείλουν να συμπληρώνουν ιδανικά την αισθητική του υπόλοιπου σπιτιού.

Πάμε να δούμε λοιπόν μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια μοντέρνα κουζίνα να ξεχωρίζει!

Πρωτότυπη πλάτη κουζίνας

Οι μοντέρνες κουζίνες δεν έχουν ποτέ βαρετή πλάτη! Μπορεί η πλάτη της κουζίνας να είναι ένα μικρό μόνο μέρος του δωματίου, όμως είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στο design του χώρου. Επιπλέον αποτελεί και ένα μέρος στο οποίο μπορείς να πειραματιστείς, βάζοντας τη δική σου πινελιά!

Ένας εύκολος τρόπος για να κάνεις την κουζίνα σου να ξεχωρίζει είναι να επιλέξεις μία ιδιαίτερη πλάτη. Επιλογές υπάρχουν πολλές -από πολύχρωμα ή γεωμετρικά πλακάκια μέχρι μάρμαρο, η ακόμα και παράθυρο, αντί για τοίχο. Ότι κι αν επιλέξεις, φρόντισε να ταιριάζει με την υπόλοιπη κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα να ξεχωρίζει, ώστε να τραβάει το μάτι!

Χρωματικές αντιθέσεις

Οι χρωματικές αντιθέσεις είναι ένα από τα trends των τελευταίων χρόνων στη διακόσμηση της κουζίνας! Άλλωστε, γιατί να επιλέξει κανείς μόνο ένα χρώμα για την κουζίνα του, ενώ μπορεί να κάνει αμέτρητους εντυπωσιακούς συνδυασμούς;

Ο γνώμονας με τον οποίο γίνονται οι χρωματικοί συνδυασμοί σε μια μοντέρνα κουζίνα είναι οι αντιθέσεις -τόσο χρωμάτων, όσο και υλικών. Μία από τις βασικές αντιθέσεις είναι αυτή μεταξύ των σκούρων και των ανοιχτών χρωμάτων. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις μια σκούρα ξύλινη επιφάνεια με ανοιχτόχρωμα ντουλάπια ή μια επιφάνεια από λευκό μάρμαρο με σκουρόχρωμα ντουλάπια. Αντίστοιχα, μπορείς να παίξεις και με διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου υλικού!

Νησίδα – κεντρικός πάγκος

Κάτι που έχει σχεδόν κάθε μοντέρνα κουζίνα είναι η νησίδα ή ο κεντρικός πάγκος! Παρόλο που πρωταρχική λειτουργία μιας νησίδας είναι να εξυπηρετεί πρακτικούς σκοπούς, μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί στο κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο της κουζίνας.

Τα υλικά και τα χρώματα που μπορείς να διαλέξεις για τον πάγκο της νησίδας είναι αμέτρητα. Το μάρμαρο δημιουργεί πολυτελή αισθητική, ενώ το ξύλο πιο γήινη. Όσο για το κάτω μέρος της νησίδας, υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαμορφωθεί, ο πιο συνηθισμένος από τους οποίους είναι τα ντουλάπια και τα συρτάρια. Για ένα πιο πρωτότυπο αποτέλεσμα όμως, μπορείς να επιλέξεις ράφια για κρασιά, ώστε να είναι τα αγαπημένα σου μπουκάλια πάντα στη διάθεσή σου! Άλλη μια ιδέα είναι να βάλεις σκαμπό γύρω από τη νησίδα, μετατρέποντάς την έτσι σε ένα είδος τραπεζαρίας.

Εντοιχισμένα ράφια

Τα εντοιχισμένα ράφια δε λείπουν από σχεδόν καμία στυλάτη κουζίνα, αφού δεν προσφέρουν μόνο αποθηκευτικό χώρο, αλλά και τη βάση για τη διακόσμηση του τοίχου της κουζίνας. Τί σημαίνει αυτό;

Ότι μπορείς στα ράφια να τοποθετήσεις τα ομορφότερα κουζινικά σκεύη σου, διακοσμώντας την κουζίνα σου χωρίς extra κόστος. Τα vintage πιάτα, φλιτζάνια, και μπολ είναι ιδανικά γι’ αυτό τον σκοπό, αφού τις περισσότερες φορές δεν τα χρησιμοποιούμε, αλλά τα κρατάμε αποθηκευμένα σε ντουλάπια, μέχρι να ξεχαστούν. Ήρθε λοιπόν η ώρα να βγουν από την αφάνεια και να αποκτήσουν την θέση που τους αξίζει στην κουζίνα μας!

Έργα τέχνης

Ποιός είπε ότι οι πίνακες και τα poster είναι μόνο για το σαλόνι; Η αισθητική μιας κουζίνας μπορεί να αλλάξει εντελώς αν διακοσμηθεί με μερικά έργα τέχνης!

Φυσικά, δε χρειάζονται υπερβολές -2 ή 3 πίνακες σε έναν άδειο τοίχο αρκούν για να δώσουν στην κουζίνα νέο αέρα. Αν η κουζίνα είναι στον ίδιο χώρο με την τραπεζαρία, τότε μπορεί η διακόσμηση να έχει κοινή αισθητική και στους δύο χώρους, ή η διακόσμηση του ενός χώρου να αποτελεί συνέχεια της διακόσμησης του άλλου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να επιλέξεις διάφορα έργα τέχνης στο ίδιο στυλ και να τα τοποθετήσεις, τόσο στην κουζίνα, όσο και στο σαλόνι.

Οι μοντέρνες κουζίνες ξεχωρίζουν όχι μόνο για το σύγχρονο design, αλλά και για τη διακόσμηση και τη διαμόρφωσή τους. Αν θέλεις να φέρεις αέρα ανανέωσης στην κουζίνα σου, ακολούθησε τα παραπάνω tips και δες την αισθητική του χώρου σου να αναβαθμίζεται!

Lanaras
Back to top button
Close
Close