Τα παιδιά του ΚΔΑΠ «Φρούριο» έγιναν μικροί περιπατητές τέχνης στα Τρίκαλα

Μια διαφορετική εικαστική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ «Φρούριο» του Δήμου Τρικκαίων, μέσα από τη δράση με τίτλο «Στα βήματα του Flâneur», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου 2026.
Η δράση είχε βιωματικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με επίκεντρο την παρατήρηση, την περιπλάνηση και την καλλιτεχνική αποτύπωση της γειτονιάς μέσα από τη ματιά των παιδιών. Οι μαθητές έγιναν για λίγο μικροί αστικοί περιπατητές, παρατηρώντας εικόνες, χρώματα, σχήματα και στοιχεία του δημόσιου χώρου.
Η διαδρομή κατέληξε στην Πλατεία Φιλίας των Λαών, όπου τα παιδιά μετέφεραν στο χαρτί όσα είδαν και ένιωσαν κατά τη διάρκεια του περιπάτου. Μέσα από αφηρημένες εικαστικές αποτυπώσεις, έδωσαν τη δική τους δημιουργική ανάγνωση στην πόλη και στη γειτονιά τους.
Κατά τη διάρκεια της δράσης συζητήθηκε και η σημασία της συνεργασίας μέσα σε μια εικαστική ομάδα, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρατήρηση του δημόσιου χώρου και στην καλλιέργεια μιας πιο δημιουργικής ματιάς απέναντι στο καθημερινό περιβάλλον.
Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά δεν βίωσαν τη γειτονιά απλώς ως έναν χώρο διέλευσης, αλλά ως ένα πεδίο ανακάλυψης, έμπνευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης.
Η δράση οργανώθηκε από την εικαστικό Ίριδα Μπουρνάζου, με τη συνεργασία της καθηγήτριας Γερμανικών Γλυκερίας Στεφανή, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης της δομής Μαρίας Παλάβρα.
Το ΚΔΑΠ «Φρούριο» συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις που ενισχύουν τη δημιουργική έκφραση, τη συνεργασία και τη βιωματική μάθηση, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη τους μέσα από την τέχνη και τη συλλογική εμπειρία.
Με πληροφορίες από τον Δήμο Τρικκαίων






