Επιχειρείν

Supper Clubs: Ανακαλύπτοντας τις λέσχες ασυνήθιστων δείπνων

Φαγητό το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμα, σαν φράση φαντάζει ωραία, αλλά στην ουσία η πολυκοσμία, η οχλαγωγία, ο συνωστισμός και η βαβούρα αρκούν για να μας προτρέψουν να αναζητήσουμε μια “έξοδο” διαφυγής σε στέκια πιο κρυμμένα.

Μέρη που ξεμακραίνουν από το ραντάρ των hip μαγαζιών και των εστιατορίων.Τραπέζια στρωμένα σε φιλικά σπίτια, σε ταράτσες και βεράντες αλλά και σε μέρη που βρίσκονται περισσότερο εκτός πόλης και πιο κοντά στη φύση. Πικ νικ κοντά στη θάλασσα, σε λόφους με θέα, κοντά σε αμπέλια.

Και αυτή τη διάθεση όχι απαραίτητα απομόνωσης αλλά εκλέπτυνσης, το να βρεθείς σε ένα ενδιαφέρον, ασυνήθιστο σημείο, με τόσους ανθρώπους που να μπορείς να επικοινωνήσεις προσωπικά ή σε μια ή περισσότερες κοινές κουβέντες, φαίνεται πως συναρμόζουν τα νέα γευστικότατα από κάθε άποψη supper clubs της Αθήνας.

Η διαφορετική συνθήκη, είναι εκείνη που “γιορτάζεται” στις λέσχες που έχουν γεννήσει ανεξάρτητα, χτίζοντας κοινότητες με βάση ένα ενδιαφέρον κοινό ή ένα πάθος όπως είναι η γαστρονομία και η ανάγκη του μοιράσματος της αγάπης αυτής.

Pullman

Πάνε λίγοι μόλις μήνες που γράφαμε για την Χρύσα Πετροχείλου: “Την Χρύσα πάντα την ενδιέφεραν οι τελετουργίες γύρω από το φαγητό. Το να βρίσκεται γύρω ή να στρώνει μεγάλα τραπέζια με καλό φαγητό για εκείνη και τους αγαπημένους της. Και πλέον «στρώνει» τα μεγάλα τραπέζια του “Pullman”, ενός ιδιαίτερου, κινητού supper club.

Φανταστείτε ένα μεγάλο τραπέζι, μια παρέα που αποτελείται από γνωστούς ή αγνώστους που μοιράζονται μια γαστρονομική εμπειρία, ένα pop up dinner party που διαδραματίζεται σε διαφορετικούς, κάθε φορά, χώρους”.

Το pullman, πλέον ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας σε δέκα άτομα κάθε φορά την ευκαιρία να δοκιμάσουν νόστιμα πιάτα και να γνωριστούν λίγο καλύτερα. Ενώ το ύφος και το μέγεθος του τραπεζιού αλλάζει κάθε φορά ανάλογα με το μέρος, την εποχή ή κάποια περίσταση.

Ενώ η κεντρική ιδέα του γεύματος είναι να δημιουργούν νόστιμο φαγητό, το οποίο ταυτόχρονα το σερβίρουν σε ένα social club για ανθρώπους που είναι εκεί, στο ίδιο τραπέζι, για να το εκ-τιμήσουν… δεόντως.

Με έμπνευση τη Σίφνο και τις νησιώτικες μαζώξεις γύρω από το τραπέζι, το Pullman θυμίζει πως ένα γεύμα μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας, έστω και για ένα βράδυ.

ΤremeEats

Από την άλλη το “tremeEats” είναι μια ιδιαίτερη εκδοχή που ανήκει στην κατηγορία των supper clubs αφού διοργανώνει pop-up dinners που μοιάζουν με πικνίκ. Το τοπίο όπου κάθε φορά γίνεται το γεύμα διαδραματίζει ρόλο ουσιαστικό, τη βάση της συνάντησης, αντί για απλά ένα όμορφο, φυσικό και ζωντανό background.

Το μεσογειακό ταμπεραμέντο, πέρα από το τοπίο εισβάλει και στα πιάτα με την πιο πρόσφατη σειρά εκδήλωσεων “POLYTOPO” να συμβαίνει σε απρόσμενες τοποθεσίες, από απόμακρες παραλίες, όμορφα νεοκλασικά κτίρια και γήπεδα μπάσκετ.

Η συμμετοχή στα events γίνεται μέσω αιτήσεων και η τοποθεσία της κάθε εκδήλωσης ανακοινώνεται στους καλεσμένους μόλις μία μέρα πριν μαζί με πηροφορίες που αφορούν την τοποθεσία, το ύφος αλλά και το dress code.

Μάλιστα “tremeEats” έχει συνεργαστεί μέχρι και με κορυφαία brands του εξωτερικού, όπως το Selfridges στο Λονδίνο, μεταξύ άλλων.

Mona

Για τελευταίο κρατήσαμε όχι μια ομάδα, αλλά ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, το boutique hotel “Mona” στου Ψυρρή διοργανώνει τη δική του εκδοχή supper club σύμφωνα με την οποία μια μικρή ομάδα καλεσμένων μοιράζεται φαγητό, ένα ταξίδι γαστρονομικό γεμάτο μουσική κουβέντες και κοινωνική συναναστροφή.

Και κάπως καταφέρνει να αποκλίνει ή και να επανακαθορίζει την ταξιδιωτική εμπειρία εμπλουτίζοντας την γκάμα, τις εκφάνσεις και τις προσφερόμενες υπηρεσίες που μπορεί να απολαύσει ένας επισκέπτης στην πόλη μας.

Back to top button
Close
Close