Οι θρύλοι της ασφάλτου “ζωντάνεψαν” στα Τρίκαλα – Πάνω από 100 κλασικά αυτοκίνητα μάγεψαν το κοινό

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Κλασικών Ιστορικών Αυτοκινήτων που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Τρικάλων στον εμβληματικό χώρο του Μύλος Ματσόπουλου, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για τον μηχανοκίνητο πολιτισμό και την ιστορία της αυτοκίνησης.
Περισσότερα από 100 ιστορικά και κλασικά αυτοκίνητα έδωσαν το «παρών», με τους ιδιοκτήτες και οδηγούς τους να ταξιδεύουν από διάφορες περιοχές της χώρας, προσφέροντας στους εκατοντάδες επισκέπτες ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο εικόνες, μνήμες και νοσταλγία άλλων εποχών.
Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε θερμά και από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς σχεδόν το σύνολο των αυτοδιοικητικών φορέων έσπευσε να στηρίξει και να τιμήσει τη διοργάνωση, αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα στους ανθρώπους της Λέσχη Αυτοκινήτου Τρικάλων, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες κρατούν ζωντανό και αμείωτο το ενδιαφέρον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην πόλη και τον νομό Τρικάλων.
Η συνάντηση φιλοδοξούσε να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα και το πέτυχε, μετατρέποντας τον ιστορικό χώρο του Μύλου Ματσόπουλου σε ένα υπαίθριο «μουσείο» αυτοκίνησης, όπου μηχανές άλλων δεκαετιών «παρέλασαν» μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, κουβαλώντας μαζί τους ιστορίες, αισθητική και το ιδιαίτερο άρωμα μιας εποχής όπου η οδήγηση αποτελούσε εμπειρία ζωής.

Τα μέλη της λέσχης, με συντονισμένη προσπάθεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διοργάνωση που ξεπέρασε τα όρια μιας απλής έκθεσης οχημάτων, θέτοντας τις βάσεις για έναν θεσμό με πανελλαδική απήχηση, ικανό να καταστήσει τα Τρίκαλα σημείο αναφοράς για τους φίλους των ιστορικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.




