Επιχειρείν

Ο Ακύλας πρωταγωνιστεί και στα πασχαλινά αυγά!

Στη Θεσσαλονίκη, η πασχαλινή περίοδος φέτος ξεχωρίζει για εικόνες που δύσκολα περνούν απαρατήρητες. Υπερμεγέθη σοκολατένια αυγά, θεματικές δημιουργίες και λαμπάδες επηρεασμένες από πρόσωπα της επικαιρότητας συνθέτουν μια αγορά που κινείται πέρα από τα καθιερωμένα. Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, το ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται, με επιλογές που συνδυάζουν πρωτοτυπία, παράδοση και προσαρμογή στις οικονομικές συνθήκες, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό που τραβά την προσοχή.

Στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης στη Θεσσαλονίκη, το ζαχαροπλαστείο του Γιάννη Μαρίνη ξεχωρίζει για τις πασχαλινές του δημιουργίες, που διαφέρουν αισθητά από τα συνηθισμένα σοκολατένια αυγά. Με εντυπωσιακό μέγεθος και προσεγμένη κατασκευή, θυμίζουν περισσότερο γλυπτό παρά απλό γλυκό. Ο βραβευμένος τεχνίτης ζαχαροπλάστης έχει επιστρατεύσει φαντασία, ώρες δουλειάς και μπόλικη σοκολάτα, δημιουργώντας ήδη δύο γίγας αυγά, άνω των δέκα κιλών, ενώ στο σύνηθες μέγεθος «σαρώνει» το αυγό με τη μορφή του Ακύλα, που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision.

«Δουλεύουμε με μεγάλα αβγά και έχουμε φτιάξει ακόμη μεγαλύτερα στο παρελθόν, που έφταναν μέχρι και το 1,20 μ., καθώς παραδοσιακά συμμετείχαμε σε διαγωνισμούς. Έχουμε κερδίσει και πέντε πανελλήνια βραβεία μόνο με σοκολατένια αβγά», αναφέρει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιάννης Μαρίνης.

Advertisement

«Το φετινό μας αυγό», συνεχίζει, «είναι 60-70 εκατοστά. Το θέμα μας είναι εμπνευσμένο από τους Μάγια και τα ιδεογράμματά τους. Στο κέντρο βρίσκεται ο δίσκος των Μάγια, που θεωρητικά τοποθετούνταν στο ανώτερο σημείο μιας πυραμίδας, την οποία εμείς χρησιμοποιήσαμε ως βάση. Είναι 10 κιλά σοκολάτα· περίπου 6 κιλά είναι το αυγό και 4 κιλά η πυραμίδα, η οποία είναι μασίφ και, παρότι δεν φαίνεται, έχει μεγάλο βάρος για το μέγεθός της», εξηγεί, ενώ μας δείχνει ακόμα ένα αβγό – γίγα, με ελληνικά και παραδοσιακά στοιχεία, εμπνευσμένα από την Ορθοδοξία, ενώ πάνω στη σοκολάτα αναγράφεται: «Καλή Ανάσταση».

Ο ζαχαροπλάστης Γιάννης Μαρίνης φωτογραφίζεται μαζί με τα σοκολατένια αυγά που φτιάχνει ο ίδιος, στην Παναγία Φανερωμένη, Θεσσαλονίκη
Ο ζαχαροπλάστης Γιάννης Μαρίνης φωτογραφίζεται μαζί με τα σοκολατένια αυγά που φτιάχνει ο ίδιος / ΦΩΤΟ ΑΠΕ ΜΠΕ
Σοκολατένιο αυγό γίγας 10 κιλών, στο ζαχαροπλαστείο του Γιάννη Μαρίνη
Σοκολατένιο αυγό γίγας 10 κιλών, στο ζαχαροπλαστείο του Γιάννη Μαρίνη
Σοκολατένια αυγά στο Ζαχαροπλαστείο του Γιάννη Μαρίνη

https://www.newsit.gr/

Back to top button