Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων – Πρόεδρος η Μαρία Αθανασίου-Γιαγιάκου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων εισέρχεται σε μια νέα περίοδο, καθώς συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 14ης Ιουνίου 2026. Πρόεδρος αναλαμβάνει η βιοπαθολόγος Μαρία Αθανασίου-Γιαγιάκου, η οποία έλαβε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων της και καλείται να ηγηθεί του Συλλόγου στη νέα του θητεία.
Στη θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη ο γενικός ιατρός Ελευθέριος Καραγεώργος, Γενική Γραμματέας η οφθαλμίατρος Ελένη Λαλετσόγλου, Ταμίας ο ακτινοδιαγνώστης Στέφανος Τζάνης, ενώ υπεύθυνη επιστημονικών δράσεων ανέλαβε η παθολόγος Δήμητρα Τσιονάρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο πλαισιώνεται ακόμη από τους Μαριάννα Βάιου, Θωμά Καλτσά, Στέργιο-Ηλία Μπαλοδήμο, Χαρά Παπανικολάου, Μαρία Παπαχρήστου και Αθανάσιο Χρηστάνα.
Στο πρώτο της μήνυμα ως Πρόεδρος, η Μαρία Αθανασίου-Γιαγιάκου ευχαρίστησε τους ιατρούς που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους. Όπως τόνισε, προτεραιότητα της νέας διοίκησης αποτελεί η ενότητα, η διαφάνεια και η διεκδικητικότητα, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων και του κύρους του ιατρικού κόσμου, αλλά και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας προς όφελος των πολιτών.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων θα παραμείνει ανοιχτός στην κοινωνία, παρών στα προβλήματα του κλάδου και έτοιμος να αναλάβει ουσιαστικές και δημιουργικές πρωτοβουλίες, σηματοδοτώντας μια νέα πορεία συνεργασίας και προσφοράς.



