ΕπιχειρείνΤοπικά

“My Therapist”: Ένα νέο κέντρο ειδικής αγωγής έρχεται στην πόλη των Τρικάλων. 

 

To νέο κέντρο Ειδικής Αγωγής “My Therapist” έχει ως στόχο την έγκαιρη παρέμβαση με σκοπό την αποκατάσταση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το κάθε παιδί. Η υπεύθυνη και εργοθεραπεύτρια  κέντρου Ειδικής Αγωγής “My Therapist Εύα Νταιφώτη, μας αναλύει τις παροχές του νέου κέντρου ειδικής Αγωγής και μας εξηγεί με πόση αγάπη πραγματοποιεί το όνειρο της με την δημιουργία του “My Therapist”.

”Το Κέντρο μας επιδιώκει να αναπτύξουν τα παιδιά δεξιότητες, με απώτερο σκοπό την ανεξαρτησία και τη λειτουργικότητα τους σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής , στο σχολείο, στο παιχνίδι, στον ελεύθερο χρόνο  και στην κοινωνικοποίηση μέσα από την αλληλεπίδραση.”

 

Οι υπηρεσίες του My Therapist είναι οι εξής:

  • Θεραπείες Εργοθεραπείας
  • Θεραπείες Λογοθεραπείας
  • Υδροθεραπεία
  • Συμβουλευτική γονέα και παιδιού

Το κέντρο ειδικής αγωγής ‘My Therapist’  απευθύνεται σε βρέφη, νήπια και παιδιά με αναπτυξιακές  και μαθησιακές διαταραχές , εγκεφαλική παράλυση, κινητικές δυσκολίες ,αισθητηριακές διαταραχές, διαταραχές άρθρωσης-φώνησης, καθυστέρηση λόγου, περιπτώσεις διγλωσσίας, βαρηκοΐα, ειδική γλωσσική διαταραχή, αυτισμό, νοητική υστέρηση , διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητας.

Επειδή το κάθε παιδί είναι μοναδικό, σχεδιάζουμε εξειδικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης και αποκατάστασης  σε κάθε περίπτωση το οποίο προσαρμόζεται με βάση την ηλικία , τις ανάγκες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κάθε παιδί.

Το παιδί είναι ο άξονάς μας, γι’αυτό και ο σχεδιασμός του χώρου έγινε έτσι ώστε να εγείρει μια αίσθηση αρμονίας και δημιουργίας τόσο στο ίδιο το παιδί όσο και σε κάθε επισκέπτη. Την ανακαίνιση και επίβλεψη του χώρου επιμελήθηκε το Αρχιτεκτονικό Γραφείο P.Architects

My Therapist

Εύα Νταϊφώτη
Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια
Ειδικευθείσα στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης SI
Εξιδεικευμένη εκπαιδεύτρια θεραπευτικής κολύμβησης (Halliwick) 
Νάνσυ Καλαμάρα, υπεύθυνη τμήματος Λογοθεραπείας
Στρατηγού Σαράφη 47 Τρίκαλα , τηλ 6972427825 

 

 

Back to top button
Close