Επιχειρείν

Me επιτυχία για τον κλάδο και με Τρικαλινούς η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη

Μια θέση στο ΕΣΠΑ κέρδισε- Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, Σωματεία, Επιμελητήρια ήταν όλοι εκεί

Η μεγάλη είδηση που βγήκε κατά την 2η ημέρα της 4ης Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Εκλεγμένων στα Επιμελητήρια (18-19 Νοεμβρίου) είναι η ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο επόμενο ΕΣΠΑ.Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Το θέμα έθιξε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη να επιβεβαιώνει ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα είναι εντός στο επόμενο ΕΣΠΑ.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΦΩΤΟ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΚΟΒΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Στη διάρκεια της 2ης ημέρας της Συνδιάσκεψης δόθηκαν και άλλες διαβεβαιώσεις για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την ιδιωτική ασφάλιση από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, υπουργούς Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, και διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεωργ. Πιτσιλή (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις αυτές, θα ρυθμιστεί μεσοπρόθεσμα  το θέμα που προσωρινά πάγωσε για την υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών αυξημένου κινδύνου, θα γίνουν νομοθετικές τροποποιήσεις για την εξάλειψη του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων και σε δεύτερο χρόνο είναι στον σχεδιασμό να δρομολογηθούν τα φοροκίνητρα και οι υποχρεωτικότητες ασφάλισης που έως σήμερα δεν υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό λόγω των έκτακτων παγκόσμιων γεγονότων που άσκησαν πιέσεις και στην ελληνική οικονομία.

Η 4η Συνδιάσκεψη εξελίχθηκε σε μια μεγαλειώδη συνάντηση. Ήταν μια Συνάντηση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας, εκπροσώπων των Σωματείων επίσης από όλη την χώρα, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες επαγγελματίες δια ζώσης (ως συμμετέχοντες) και εκατοντάδες μέσω ίντερνετ.

Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον κυβέρνησης, πανεπιστημιακών, επαγγελματιών, τεχνοκρατών,  έδωσε στην δημοσιότητα 2 μελέτες η μία για τις υποχρεωτικές ασφαλίσεις στην ΕΕ η οποία εκπονήθηκε από το ΕΙΑΣ και παρουσιάστηκε από τον διευθυντή του κ. Ν. Σοφρωνά και η άλλη για τις Φυσικές Καταστροφές και την κάλυψή τους η  οποία παρουσιάστηκε από τον Επ. Καθηγητή ΠΑΠΕΙ κ. Παν. Ξένο.

Είχε ευρωπαϊκή διάσταση καθώς τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κ. Ντομινίκ Σιζ  (Sizes) ο οποίος και ομιλία παρέθεσε και του απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα την 1η ημέρα της Συνδιάσκεψης από τον πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και τον ΓΓ κ. Δ. Γαβαλάκη,  και συμμετείχε την 2η ημέρα  σε θεματική ενότητα για την ευρωπαϊκή οδηγία και τις πρακτικές των δικτύων διανομής. Επιπρόσθετα σε θεματική ενότητα συμμετείχε και η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη (διαδικτυακά).

Και από την Κύπρο υπήρξε τιμητική συμβολή καθώς παρευρέθη και μίλησε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κ. Κυρ. Ανδρέου.

Συμμετείχαν και μίλησαν από τα Σωματεία: ΕΑΔΕ Μ. Τζωρτζωρής, ΠΟΑΔ. Ηλ. Τσολάκης, ΕΣΑΠΕ Ι. Τοζακίδης, ΕΕΑΕ Δ. Λύχρου, ΠΣΑΣ Θ. Γουργούλη ΣΠΑΤΕ Μ. Δημητριάδη.

Να επισημανθεί ότι ενισχυτικά αλλά με το δική τους οπτική της συμπληρωματικότητας των κυρίαρχων κεκτημένων στην δημόσια σύνταξη και περίθαλψη τοποθετήθηκαν και οι οι εκπρόσωποι του Σύριζα κ.. Εφ. Αχτσιόγλου και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Απ. Πανάς.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η 2ημερη Συνδιάσκεψη απέκτησε μια ισχυρή δυναμική η οποία εξελίχθηκε και στις 2 ημέρες με διαδραστικές συζητήσεις, σημαντικά στοιχεία για τον κλάδο και ουσιαστικές παρεμβάσεις και διακριτά συμπεράσματα, αποτελέσματα, διαπιστώσεις.

Lanaras
Back to top button
Close
Close